Nairobi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Nairobi
Kutha
Nairobi Skyline
Nairobi Skyline
Flag of Nairobi
Flag
Nickname(s): The Green City in the Sun
[[file:Cithakan:Location map Kenya|240px|Nairobi is located in Cithakan:Location map Kenya]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; left: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Kenya|6x6px|Nairobi|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.">Nairobi
Location of Nairobi
Coordinates: 1°17′S 36°49′E / 1.283°L 36.817°W / 1.283; 36.817Koordinat: 1°17′S 36°49′E / 1.283°L 36.817°W / 1.283; 36.817
Nagara Flag of Kénya Kenya
Provinsi Provinsi
Dibentuk 1899
Constituencies of Nairobi
Government
 • Mayor Geoffrey Majiwa
Area
 • Total 696 km2 (269 sq mi)
Elevation 1.661 m (5.450 ft)
Population (2009)
 • Total 3.138.295
 • Density 4.509/km2 (11,680/sq mi)
  [1]
Demonym(s) Nairobian
Time zone EAT (UTC+3)
Area code(s) 020
Website http://www.nairobicity.go.ke
Pemandhangan kutha Nairobi

Nairobi iku kutha krajan Kenya. Jeneng iki asalé saka basa suku Maasai Ewaso Nyirobi kang maknané "banyu adhem".

Nairobi iku salah siji kutha paling gedhé ing Afrika. Kutha iki nduwèni padunung watara 3 yuta jiwa kanthi jembar wewengkon watara 150 km2. Koordinat geografisé ya iku 1°16′S, 36°48′E.

Iklim[besut | besut sumber]

Cuaca rata-rata ing
Sasi Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Agu Sep Okt Nov Des
Rata-rata dhuwur °C (°F) 24.5 (76) 25.6 (78) 25.6 (78) 24.1 (75) 22.6 (73) 21.5 (71) 20.6 (69) 21.4 (71) 23.7 (75) 24.7 (76) 23.1 (74) 23.4 (74)
Rata-rata endhèk °C (°F) 11.5 (53) 11.6 (53) 13.1 (56) 14.0 (57) 13.2 (56) 11.0 (52) 10.1 (50) 10.2 (50) 10.5 (51) 12.5 (55) 13.1 (56) 12.6 (55)
Curah Udan mm (inch) 64.1 (2.5) 56.5 (2.2) 92.8 (3.7) 219.4 (8.6) 176.6 (7) 35.0 (1.4) 17.5 (0.7) 23.5 (0.9) 28.3 (1.1) 55.3 (2.2) 154.2 (6.1) 101.0 (4)
Sumber: [2] 2008-01-10

Delengen uga[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nairobi&oldid=969032"