Nairobi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nairobi
Kutha
Nairobi Skyline
Nairobi Skyline
Flag of Nairobi
Flag
Nickname(s): The Green City in the Sun
Nagara  Kenya
Provinsi Provinsi
Dibentuk 1899
Constituencies of Nairobi
Pepréntahan
 • Mayor Geoffrey Majiwa
Laladan
 • Gunggung 696 km2 (269 sq mi)
Élevasi 1.661 m (5.450 ft)
Cacah warga (2009)
 • Gunggung 3.138.295
 • Pepadhet 4.509/km2 (11,680/sq mi)
  [1]
Demonym(s) Nairobian
Zona wektu EAT (UTC+3)
Kodhe laladan 020
Situs wèb http://www.nairobicity.go.ke
Pemandhangan kutha Nairobi

Nairobi iku kutha krajan Kenya. Jeneng iki asalé saka basa suku Maasai Ewaso Nyirobi kang maknané "banyu adhem".

Nairobi iku salah siji kutha gedhé dhéwé ing Afrika. Kutha iki sing ndunungi watara 3 yuta jiwa kanthi jembar wewengkon watara 150 km2. Koordinat geografisé ya iku 1°16′S 36°48′E / 1.267°S 36.800°E / -1.267; 36.800.

Iklim[besut | besut sumber]

Climate data for {{{location}}}
Sasi Jan Fèb Mar Apr Mèi Jun Jul Agu Sèp Okt Nov Dhès Taun
Source: [2]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]