Nairobi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nairobi
Kutha
Nairobi Skyline
Nairobi Skyline
Gendéra Nairobi
Gendéra
Julukan: The Green City in the Sun
Masalah Lua ing Modul:Location_map larik 442: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Kenya" nor "Template:Location map Kenya" exists.Location of Nairobi
Koordhinat: 1°17′S 36°49′E / 1.283°S 36.817°E / -1.283; 36.817Koordhinat: 1°17′S 36°49′E / 1.283°S 36.817°E / -1.283; 36.817
Nagara  Kenya
Provinsi Provinsi
Dibentuk 1899
Constituencies of Nairobi
Pamaréntahan
 • Mayor Geoffrey Majiwa
Tlatah
 • Gunggung 696 km2 (269 sq mi)
Èlevasi 1.661 m (5.450 ft)
Cacah jiwa (2009)
 • Gunggung 3.138.295
 • Kapadhetan 4.509/km2 (11,680/sq mi)
  [1]
Dhémonim Nairobian
EAT (UTC+3)
Kodhe laladan 020
Sana jaringan http://www.nairobicity.go.ke
Pemandhangan kutha Nairobi

Nairobi iku kutha krajan Kenya. Jeneng iki asalé saka basa suku Maasai Ewaso Nyirobi kang maknané "banyu adhem".

Nairobi iku salah siji kutha paling gedhé ing Afrika. Kutha iki nduwèni padunung watara 3 yuta jiwa kanthi jembar wewengkon watara 150 km2. Koordinat geografisé ya iku 1°16′S, 36°48′E.

Iklim[besut | besut sumber]

Cuaca rata-rata ing
Sasi Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Agu Sep Okt Nov Des
Rata-rata dhuwur °C (°F) 24.5 (76) 25.6 (78) 25.6 (78) 24.1 (75) 22.6 (73) 21.5 (71) 20.6 (69) 21.4 (71) 23.7 (75) 24.7 (76) 23.1 (74) 23.4 (74)
Rata-rata endhèk °C (°F) 11.5 (53) 11.6 (53) 13.1 (56) 14.0 (57) 13.2 (56) 11.0 (52) 10.1 (50) 10.2 (50) 10.5 (51) 12.5 (55) 13.1 (56) 12.6 (55)
Curah Udan mm (inch) 64.1 (2.5) 56.5 (2.2) 92.8 (3.7) 219.4 (8.6) 176.6 (7) 35.0 (1.4) 17.5 (0.7) 23.5 (0.9) 28.3 (1.1) 55.3 (2.2) 154.2 (6.1) 101.0 (4)
Sumber: [2] 2008-01-10

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]