Nairobi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nairobi
Kutha
Nairobi Skyline
Nairobi Skyline
Gendéra Nairobi
Gendéra
Peparab: The Green City in the Sun
Nagara Kenya
ProvinsiProvinsi
Dibentuk1899
Constituencies of Nairobi
Pamaréntahan
 • MayorGeoffrey Majiwa
Laladan
 • Gunggung696 km2 (269 sq mi)
Élepasi1.661 m (5.450 ft)
Cacah warga (2009)
 • Gunggung3.138.295
 • Pepadhet4.509/km2 (11,680/sq mi)
 [1]
Demonym(s)Nairobian
Zona wektuEAT (UTC+3)
Kodhe laladan020
Situs wèbhttp://www.nairobicity.go.ke
Pemandhangan kutha Nairobi

Nairobi iku kutha krajan Kenya. Jeneng iki asalé saka basa suku Maasai Ewaso Nyirobi kang tegesé "banyu adhem".

Nairobi iku salah siji kutha gedhé dhéwé ing Afrika. Kutha iki kang ndunungi watara 3 yuta jiwa kanthi jembar wewengkon watara 150 km2. Koordinat geografisé ya iku 1°16′S 36°48′E / 1.267°S 36.800°E / -1.267; 36.800.

Iklim[besut | besut sumber]

Climate data for {{{location}}}
Sasi Jan Fèb Mar Apr Mèi Jun Jul Agu Sèp Okt Nov Dhès Taun
Source: [2]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]