Yaoundé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Yaoundé
Yaoundé, Cameroon
Yaoundé, Cameroon
Yaoundé kapernah ing Cameroon
Yaoundé
Yaoundé
Map of Cameroon showing the location of Yaoundé.
Koordhinat: 3°52′N 11°31′E / 3.867°N 11.517°E / 3.867; 11.517Koordhinat: 3°52′N 11°31′E / 3.867°N 11.517°E / 3.867; 11.517
Nagara  Kamerun
Propinsi Propinsi Tengah
Departmen Mfoundi
Èlevasi 726 m (2,382 ft)
Cacah jiwa (2005)
 • City 1.430.000
 • Métro ???
  perkiraan
CET (UTC+1)
 • Mangsa Panas (DST) CEST (UTC+1)
Pemandangan kutha Yaoundé

Yaoundé iku kutha krajan Kamerun lan kutha paling gedhé kaloro sawisé Douala ing Afrika Kulon. Yaoundé dumunung ing Kamerun sisih tengah ana ing elevasi 750 m lan koordinat 3°52' LU 11°31' BT. Padunungé ana 1.430.000 jiwa (2004).

Sajarah[besut | besut sumber]

Yaoundé diadegaké taun 1888 déning para migran Jerman minangka pusat perdagangan gading lan stasiun riset tetanèn. Pasukan Belgia nguwasani kutha iki nalika Perang Donya I. Sarampungé perang, Yaoundé dadi kutha krajan Kamerun Prancis lan sabanjuré Républik Kamerun.

Ékonomi[besut | besut sumber]

Komoditas-komoditas kang dikasilaké saka Yaoundé antara liya: rokok, susu, minuman alkohol, kayu, barang-barang saka lempung lan kaca. Yaoundé uga minangka pasar regional tumrap komoditas kopi, kakao, kopra, gula tebu lan karet.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yaoundé&oldid=1053455"