Gaborone

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Gaborone
Kutha
Ndhuwur ing bawah: Pamandangan Gaborone, Patung Seretse Khama, pusat kutha Gaborone, Pamandangan Gaborone
Ndhuwur ing bawah: Pamandangan Gaborone, Patung Seretse Khama, pusat kutha Gaborone, Pamandangan Gaborone
Nickname(s): Gabs, GC, Gabz, G-City
Satellite image of Gaborone
Satellite image of Gaborone
Gaborone is located in Botswana
Gaborone
Lokasi Gaborone ing Botswana
Coordinates: 24°39′29″S 25°54′44″E / 24.65806°L 25.91222°W / 24.65806; 25.91222Koordinat: 24°39′29″S 25°54′44″E / 24.65806°L 25.91222°W / 24.65806; 25.91222
Nagara Flag of Botswana Botswana
Distrik Gaborone
Sub-district Gaborone
Founded 1964[1]
Dijenengi kanggo Chief Kgosi Gaborone
Government
 • Mayor Harry K. Mothei (BNF)[2]
Area[3]
 • Total Cithakan:Infobox settlement/metric/mag
Elevation[4] 983 m (3,225 ft)
Population (2006)[5]
 • Total 191.776
 • Density 1.101/km2 (2,850/sq mi)
Time zone Central Africa Time (UTC+2)
 • Summer (DST) not observed (UTC+2)
Geographical area code[6][7] 3XX
ISO 3166 code BW-SE
Website = 388 Gaborone City Council Website
Kahanan bangunan lan kapadhetan pandhudhuk ana ing Gaborone

Gaborone iku kutha krajan sekaligus kutha paling gedhé ing nagara Botswana. Padunungé cacah 208.000 jiwa (2004).

Geografi[besut | besut sumber]

Gaborone dumunung ing 24°39′29″S 25°54′44″E / 24.65806°L 25.91222°W / 24.65806; 25.91222 antarané Kgalelan Tebing Odi, jerak kali Notwane ing sudut tenggara Botswana, lan 15 kilometres (9.3 mi) dari perbatasan Afrika Selatan[8]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Parsons, Neil (1999-08-19). "Botswana History Page 7: Geography". Botswana History Pages. Gaborone, Botswana: University of Botswana History Department. Retrieved 2009-08-04. 
  2. ^ Modise, Oliver (2008-01-17). = 1&aid = 4&dir = 2008/January/Thursday17 Mothei re-elected Gaborone mayor Check |url= value (help) 25. Gaborone, Botswana: Mmegi Online. Retrieved 2009-08-04. 
  3. ^ Cacad panyuplik: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng economy
  4. ^ "Gaborone, Botswana Page". Falling Rain Genomics, Inc. 
  5. ^ Cacad panyuplik: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng demo
  6. ^ = 86 timeanddate.com
  7. ^ Botswana Telecommunications Authority (2009-09-11). Botswana (country code +267). National Numbering Plans (International Telecommunication Union). Archived from the original (DOC) on 2009-12-27. Retrieved 2009-12-27. 
  8. ^ Cacad panyuplik: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng seth

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gaborone&oldid=968904"