Gaborone

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gaborone
Kutha
Ndhuwur ing bawah: Pamandangan Gaborone, Patung Seretse Khama, pusat kutha Gaborone, Pamandangan Gaborone
Ndhuwur ing bawah: Pamandangan Gaborone, Patung Seretse Khama, pusat kutha Gaborone, Pamandangan Gaborone
Julukan: Gabs, GC, Gabz, G-City
Satellite image of Gaborone
Satellite image of Gaborone
Gaborone is located in Botswana
Gaborone
Gaborone
Lokasi Gaborone ing Botswana
Koordhinat: 24°39′29″S 25°54′44″E / 24.65806°S 25.91222°E / -24.65806; 25.91222Koordhinat: 24°39′29″S 25°54′44″E / 24.65806°S 25.91222°E / -24.65806; 25.91222
Nagara  Botswana
Distrik Gaborone
Sub-district Gaborone
Founded 1964[1]
Dijenengi awit Chief Kgosi Gaborone
Pamaréntahan
 • Mayor Harry K. Mothei (BNF)[2]
Tlatah[3]
 • Gunggung 19,6 km2 (76 sq mi)
Èlevasi[4] 983 m (3,225 ft)
Cacah jiwa (2006)[5]
 • Gunggung 191.776
 • Kapadhetan 1.101/km2 (2,850/sq mi)
Central Africa Time (UTC+2)
 • Mangsa Panas (DST) not observed (UTC+2)
Geographical area code[6][7] 3XX
Kodhe ISO 3166 BW-SE
Sana jaringan = 388 Gaborone City Council Website
Kahanan yasan lan kapadhetan pandhudhuk ana ing Gaborone

Gaborone iku kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé ing nagara Botswana. Sing ndunungi cacah 208.000 jiwa (2004).

Géografi[besut | besut sumber]

Gaborone dumunung ing 24°39′29″S 25°54′44″E / 24.65806°S 25.91222°E / -24.65806; 25.91222 antarané Kgalelan Tebing Odi, jerak kali Notwane ing sudut tenggara Botswana, lan 15 kilometres (9.3 mi) dari wates Afrika Selatan[8]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Parsons, Neil (1999-08-19). "Botswana History Page 7: Geography". Botswana History Pages. Gaborone, Botswana: University of Botswana History Department. Dijupuk 2009-08-04. 
  2. ^ Modise, Oliver (2008-01-17). = 1&aid = 4&dir = 2008/January/Thursday17 Mothei re-elected Gaborone mayor Priksa gandra |url= (pitulung) 25. Gaborone, Botswana: Mmegi Online. Dijupuk 2009-08-04. 
  3. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng economy
  4. ^ "Gaborone, Botswana Page". Falling Rain Genomics, Inc. 
  5. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng demo
  6. ^ = 86 timeanddate.com
  7. ^ Botswana Telecommunications Authority (2009-09-11). Botswana (country code +267). National Numbering Plans (International Telecommunication Union). Diarsip saka sing asli (DOC) ing 2009-12-27. Dijupuk 2009-12-27. 
  8. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng seth

Pranala njaba[besut | besut sumber]