Gaborone

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gaborone
Kutha
Ndhuwur ing bawah: Pamandangan Gaborone, Patung Seretse Khama, pusat kutha Gaborone, Pamandangan Gaborone
Ndhuwur ing bawah: Pamandangan Gaborone, Patung Seretse Khama, pusat kutha Gaborone, Pamandangan Gaborone
Peparab: Gabs, GC, Gabz, G-City
Satellite image of Gaborone
Satellite image of Gaborone
Nagara Botswana
DistrikGaborone
Sub-districtGaborone
Founded1964[1]
Named forChief Kgosi Gaborone
Pamaréntahan
 • MayorHarry K. Mothei (BNF)[2]
Laladan[3]
 • Gunggung19,6 km2 (76 sq mi)
Élepasi[4]983 m (3,225 ft)
Cacah warga (2006)[5]
 • Gunggung191.776
 • Pepadhet1.101/km2 (2,850/sq mi)
Zona wektuCentral Africa Time (UTC+2)
 • Usum panas (DST)not observed (UTC+2)
Geographical area code[6][7]3XX
Kodhe ISO 3166BW-SE
Situs wèb= 388 Gaborone City Council Website
Kaanan yasan lan kapadhetan pandhudhuk ana ing Gaborone

Gaborone iku kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé ing nagara Botswana. Sing ndunungi cacah 208.000 jiwa (2004).

Géografi[besut | besut sumber]

Gaborone dumunung ing 24°39′29″S 25°54′44″E / 24.65806°S 25.91222°E / -24.65806; 25.91222 antarané Kgalelan Tebing Odi, jerak kali Notwane ing sudut tenggara Botswana, lan 15 kilometres (9.3 mi) dari wates Afrika Selatan[8]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Parsons, Neil (1999-08-19). "Botswana History Page 7: Geography". Botswana History Pages. Gaborone, Botswana: University of Botswana History Department. Dijupuk 2009-08-04. 
  2. Modise, Oliver (2008-01-17). = 1&aid = 4&dir = 2008/January/Thursday17 Mothei re-elected Gaborone mayor Priksa gandra |url= (pitulung) 25. Gaborone, Botswana: Mmegi Online. Dijupuk 2009-08-04. 
  3. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng economy
  4. "Gaborone, Botswana Page". Falling Rain Genomics, Inc. 
  5. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng demo
  6. = 86 timeanddate.com
  7. Botswana Telecommunications Authority (2009-09-11). Botswana (country code +267). National Numbering Plans (International Telecommunication Union). Diarsip saka sing asli (DOC) ing 2009-12-27. Dijupuk 2009-12-27. 
  8. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng seth

Pranala njaba[besut | besut sumber]