Gaborone

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gaborone
Kutha
Ndhuwur ing bawah: Pamandangan Gaborone, Patung Seretse Khama, pusat kutha Gaborone, Pamandangan Gaborone
Ndhuwur ing bawah: Pamandangan Gaborone, Patung Seretse Khama, pusat kutha Gaborone, Pamandangan Gaborone
Julukan: Gabs, GC, Gabz, G-City
Satellite image of Gaborone
Satellite image of Gaborone
Gaborone kapernah ing Botswana
Gaborone
Gaborone
Lokasi Gaborone ing Botswana
Koordhinat: 24°39′29″S 25°54′44″E / 24.65806°S 25.91222°E / -24.65806; 25.91222Koordhinat: 24°39′29″S 25°54′44″E / 24.65806°S 25.91222°E / -24.65806; 25.91222
Nagara  Botswana
Distrik Gaborone
Sub-district Gaborone
Founded 1964[1]
Dijenengi awit Chief Kgosi Gaborone
Government
 • Mayor Harry K. Mothei (BNF)[2]
Tlatah[3]
 • Gunggung 19,6 km2 (76 sq mi)
Èlevasi[4] 983 m (3,225 ft)
Cacah jiwa (2006)[5]
 • Total 191.776
 • Karapetan 1.101/km2 (2,850/sq mi)
Central Africa Time (UTC+2)
 • Mangsa Panas (DST) not observed (UTC+2)
Geographical area code[6][7] 3XX
Kodhe ISO 3166 BW-SE
Sana jaringan = 388 Gaborone City Council Website
Kahanan bangunan lan kapadhetan pandhudhuk ana ing Gaborone

Gaborone iku kutha krajan sekaligus kutha paling gedhé ing nagara Botswana. Padunungé cacah 208.000 jiwa (2004).

Geografi[besut | besut sumber]

Gaborone dumunung ing 24°39′29″S 25°54′44″E / 24.65806°S 25.91222°E / -24.65806; 25.91222 antarané Kgalelan Tebing Odi, jerak kali Notwane ing sudut tenggara Botswana, lan 15 kilometres (9.3 mi) dari perbatasan Afrika Selatan[8]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Parsons, Neil (1999-08-19). "Botswana History Page 7: Geography". Botswana History Pages. Gaborone, Botswana: University of Botswana History Department. Dijupuk 2009-08-04. 
  2. ^ Modise, Oliver (2008-01-17). = 1&aid = 4&dir = 2008/January/Thursday17 Mothei re-elected Gaborone mayor Priksa gandra |url= (pitulung) 25. Gaborone, Botswana: Mmegi Online. Dijupuk 2009-08-04. 
  3. ^ Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng economy
  4. ^ "Gaborone, Botswana Page". Falling Rain Genomics, Inc. 
  5. ^ Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng demo
  6. ^ = 86 timeanddate.com
  7. ^ Botswana Telecommunications Authority (2009-09-11). Botswana (country code +267). National Numbering Plans (International Telecommunication Union). Diarsip saka sing asli (DOC) ing 2009-12-27. Dijupuk 2009-12-27. 
  8. ^ Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng seth

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gaborone&oldid=1108061"