Lusaka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lusaka
Kota
Downtown Lusaka
Downtown Lusaka
Nagara  Zambia
Provinsi Lusaka
Madeg 1905
Status kutha 25 Agustus 1960
Papréntahan
 • Mayor of Lusaka Robert Chikwelete
Laladan
 • Gunggung 70 km2 (30 sq mi)
Élevasi 1.279 m (4,196 ft)
Cacah warga (2007)
 • Gunggung 3.100.000
 • Pepadhet 44.285,7/km2 (1,146,990/sq mi)
Zona wektu SAST (UTC+2)
Kodhe laladan (1)
Situs wèb http://www.lcc.gov.zm

Lusaka iku kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé ing nagara Zambia. Kutha iki dumunung ing pérangan wétan-tengah Zambia ing elevasi 1.400 m lan koordinat 15°25' LS 28°17' BT. Sing ndunungi ana 1.640.000 jiwa (2000).

Lusaka diadegaké taun 1905 déning para migran saka Éropah. Kutha iki wiwitané arupa padésan kang dijenengaké miturut jeneng kepala désa Lusaaka. Ing taun 1935, Lusaka nggantèkaké Livingstone minangka kutha krajan Rhodesia Lor, sawijining koloni Britania Raya. Wiwit Zambia mardika ing taun 1964, Lusaka duwé satus dadi kutha krajan Zambia.

Pranala njaba[besut | besut sumber]