Lusaka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lusaka
Kota
Downtown Lusaka
Downtown Lusaka
Lua error nèng Modul:Location_map larik 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Zambia" nor "Template:Location map Zambia" exists.Lokasi Lusaka di Zambia
Coordinates: 15°25′S 28°17′E / 15.417°S 28.283°E / -15.417; 28.283Koordhinat: 15°25′S 28°17′E / 15.417°S 28.283°E / -15.417; 28.283
Nagara  Zambia
Provinsi Lusaka
Madeg 1905
Status kota 25 Agustus 1960
Government
 • Mayor of Lusaka Robert Chikwelete
Area
 • Total Cithakan:Infobox settlement/metric/mag
Elevation 1.279 m (4,196 ft)
Population (2007)
 • Total 3.100.000
 • Density 44.285,7/km2 (1,146,990/sq mi)
Time zone SAST (UTC+2)
Area code(s) (1)
Website http://www.lcc.gov.zm

Lusaka iku kutha krajan sekaligus kutha paling gedhé ing nagara Zambia. Kutha iki dumunung ing bagéan wétan-tengah Zambia ing elevasi 1.400 m lan koordinat 15°25' LS 28°17' BT. Padunungé ana 1.640.000 jiwa (2000).

Lusaka diadegaké taun 1905 déning para migran saka Éropah. Kutha iki wiwitané arupa padésan kang dijenengaké miturut jeneng kepala désa Lusaaka. Ing taun 1935, Lusaka nggantèkaké Livingstone minangka kutha krajan Rhodesia Lor, sawijining koloni Britania Raya. Wiwit Zambia mardika ing taun 1964, Lusaka nduwèni satus dadi kutha krajan Zambia.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lusaka&oldid=968860"