Maputo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kanggo Maputo minangka provinsi, deleng: Provinsi Maputo.
Maputo
Skyline of Maputo
Masalah Lua ing Modul:Location_map larik 442: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Mozambique" nor "Template:Location map Mozambique" exists.Lokasi ing Mozambik
Koordhinat: 25°58′S 32°35′E / 25.967°S 32.583°E / -25.967; 32.583Koordhinat: 25°58′S 32°35′E / 25.967°S 32.583°E / -25.967; 32.583
Nagara Bendera_Mozambik Mozambik
Pamaréntahan
 • Municipal Council President David Simango
Cacah jiwa (2006)
 • Gunggung 1.244.227
Kutha Maputo dideleng saka dhuwur (2006)

Maputo (jeneng lawasé Lourenço Marques) ya iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing nagara Mozambik. Kutha ing gisik Samudra Hindhia iki arupa sawijining plabuhan, kang uga dadi pusat ékonominé. Cacahing sing ndunungi kutha miturut sensus taun 2007 ya iku 1.766.184 jiwa.[1] Kutha iki diubengi déning Provinsi Maputo, nanging kanthi administratif minangka provinsi kapisah.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]