Maputo

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kanggo Maputo minangka provinsi, deleng: Provinsi Maputo.
Maputo
Skyline of Maputo
[[file:Cithakan:Location map Mozambique|200px|Maputo is located in Cithakan:Location map Mozambique]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; left: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Mozambique|6x6px|Maputo|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.">Maputo
Lokasi ing Mozambik
Coordinates: 25°58′S 32°35′E / 25.967°L 32.583°W / 25.967; 32.583Koordinat: 25°58′S 32°35′E / 25.967°L 32.583°W / 25.967; 32.583
Nagara Bendera_Mozambik Mozambik
Government
 • Municipal Council President David Simango
Population (2006)
 • Total 1.244.227
Kutha Maputo dideleng saka dhuwur (2006)

Maputo (jeneng lawasé Lourenço Marques) ya iku kutha krajan lan kutha paling gedhé ing nagara Mozambik. Kutha ing gisik Samudra Hindhia iki arupa sawijining plabuhan, kang uga dadi pusat ékonominé. Cacahing padunung kutha miturut sensus taun 2007 ya iku 1.766.184 jiwa.[1] Kutha iki diubengi déning Provinsi Maputo, nanging secara administratif minangka provinsi kapisah.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Maputo&oldid=968898"