Maputo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kanggo Maputo minangka provinsi, deleng: Provinsi Maputo.
Maputo
Skyline of Maputo
NagaraBendera_Mozambik Mozambik
Pamaréntahan
 • Municipal Council PresidentDavid Simango
Cacah warga (2006)
 • Gunggung1.244.227
Kutha Maputo dideleng saka dhuwur (2006)

Maputo (jeneng lawasé Lourenço Marques) ya iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing nagara Mozambik. Kutha ing gisik Samudra Hindhia iki wujud siji plabuhan, kang uga dadi pusat ékonominé. Cacahing kang ndunungi kutha miturut sensus taun 2007 ya iku 1.766.184 jiwa.[1] Kutha iki diubengi déning Provinsi Maputo, nanging kanthi administratif minangka provinsi kapisah.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]