Monrovia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Monrovia
Kutha
Monrovia
Sesawangan ing Monrovia
Sesawangan ing Monrovia
Monrovia kapernah ing Liberia
Monrovia
Monrovia
Dunungé ing Liberia, Afrika Kulon
Koordhinat: 6°18′48″N 10°48′5″W / 6.31333°N 10.80139°W / 6.31333; -10.80139Koordhinat: 6°18′48″N 10°48′5″W / 6.31333°N 10.80139°W / 6.31333; -10.80139
Nagara Liberia
Kabupatèn (county)Flag of Montserrado County.svg Montserrado
DhistrikMonrovia Magung
Madeg25 April 1822
Named forJames Monroe - U.S. President
Pamaréntahan
 • Wali kuthaClara Doe-Mvogo
Laladan
 • Kutha7,500 sq mi (194,25 km2)
Cacah warga (2008 Census)[1]
 • Métro1.010.970
Zona wektuGMT (UTC+0)
IklimAm

Monrovia ya iku kutha krajan lan kutha kang gedhé dhéwé ing Liberia. Sing ndunungi cacahé ana 1.010.970 wong miturut sènsus ing taun 2008. Amarga kutha iku didunungi 29% saka gunggung cacah jiwa ing Liberia, Monrovia kutha sing paling padhet populasiné[2]. Ékonomi Monrovia didominasi déning anané pelabuhan kang diwangun déning Amérikah Sarékat nalika Perang Donya II. Èkspor utama wujud latèks lan wiji wesi.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. 2008 National Population and Housing Census. Retrieved November 09, 2008.
  2. "Global Statistics". GeoHive. 2009-07-01. Dijupuk 2010-07-04.