Monrovia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Monrovia
Kutha
Monrovia
Sesawangan ing Monrovia
Sesawangan ing Monrovia
Monrovia is located in Liberia
Monrovia
Monrovia
Dunungé ing Liberia, Afrika Kulon
Koordhinat: 6°18′48″N 10°48′5″W / 6.31333°N 10.80139°W / 6.31333; -10.80139Koordhinat: 6°18′48″N 10°48′5″W / 6.31333°N 10.80139°W / 6.31333; -10.80139
Nagara  Liberia
Kabupatèn (county) Flag of Montserrado County.svg Montserrado
Dhistrik Monrovia Magung
Madeg 25 April 1822
Named for James Monroe - U.S. President
Pamaréntahan
 • Wali kutha Clara Doe-Mvogo
Laladan
 • Kutha 7,500 sq mi (194,25 km2)
Cacah warga (2008 Census)[1]
 • Métro 1.010.970
Zona wektu GMT (UTC+0)
Iklim Am

Monrovia ya iku kutha krajan lan kutha kang gedhé dhéwé ing Liberia. Sing ndunungi cacahé ana 1.010.970 wong miturut sènsus ing taun 2008. Amarga kutha iku didunungi 29% saka gunggung cacah jiwa ing Liberia, Monrovia kutha sing paling padhet populasiné[2]. Ékonomi Monrovia didominasi déning anané pelabuhan kang diwangun déning Amérika Sarékat nalika Perang Donya II. Èkspor utama wujud latèks lan wiji wesi.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. 2008 National Population and Housing Census. Retrieved November 09, 2008.
  2. "Global Statistics". GeoHive. 2009-07-01. Dijupuk 2010-07-04.