Monrovia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Monrovia
Kutha
Monrovia
Sesawangan ing Monrovia
Sesawangan ing Monrovia
Monrovia iku kapernah ing Liberia
Monrovia
Monrovia
Dunungé ing Liberia, Afrika Kulon
Koordhinat: 6°18′48″N 10°48′5″W / 6.31333°N 10.80139°W / 6.31333; -10.80139Koordhinat: 6°18′48″N 10°48′5″W / 6.31333°N 10.80139°W / 6.31333; -10.80139
Nagara  Liberia
Kabupatèn (county) Flag of Montserrado County.svg Montserrado
Dhistrik Monrovia Magung
Madeg 25 April 1822
Named for James Monroe - U.S. President
Pamaréntahan
 • Wali kutha Clara Doe-Mvogo
Laladan
 • Kutha 7,500 sq mi (194,25 km2)
Cacah warga (2008 Census)[1]
 • Métro 1.010.970
Zona wektu GMT (UTC+0)
Iklim Am

Monrovia ya iku kutha krajan lan kutha kang gedhé dhéwé ing Liberia. Sing ndunungi cacahé ana 1.010.970 wong miturut sènsus ing taun 2008. Amarga kutha iku didunungi 29% saka gunggung cacah jiwa ing Liberia, Monrovia kutha sing paling padhet populasiné[2]. Ékonomi Monrovia didominasi déning anané pelabuhan kang diwangun déning Amérika Sarékat nalika Perang Donya II. Èkspor utama arupa latèks lan wiji wesi.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ 2008 National Population and Housing Census. Retrieved November 09, 2008.
  2. ^ "Global Statistics". GeoHive. 2009-07-01. Dijupuk 2010-07-04.