Minnesota

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
State of Minnesota
Flag of Minnesota State seal of Minnesota
Flag of Minnesota Seal
Julukan: North Star State,
The Land of 10,000 Lakes, The Gopher State
Motto: L'Étoile du Nord (French: The Star of the North)
Map of the United States with Minnesota highlighted
Ibukutha Saint Paul
Kutha paling gedhé Minneapolis
Area  Ranking 12th ing AS
 - Total 87,014 sq mi
(225,365 km²)
 - Jembar 250 miles (400 km)
 - Dawa 400 miles (645 km)
 - % banyu 8.4
 - Garis lintang 43°34'N to 49°23'50.26"N
 - Garis bujur 89°34'W to 97°12'W
Populasi  Rangking 21st ing AS
 - Total 5,132,799
 - Kapadhetan 61.80/sq mi 
23.86/km² (31st in the US)
 - Median income  $55,914 (5th)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Eagle Mountain[1]
2,301 ft  (701 m)
 - Mean 1,198 ft  (365 m)
 - Titik paling cendhèk Lake Superior[1]
602 ft  (183 m)
Mlebu Union  May 11, 1858 (32nd)
Gubernur Tim Pawlenty (R)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Vacant Seat
Amy Klobuchar (DFL)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Central: UTC-6/-5
Cekakan MN US-MN
Situs web www.state.mn.us

Minnesota iku sawijining negara Bagéyan ing bagéyan lor negara Amérika Sarékat. Sapérangan saka negara bagéyan iki wewatesan karo negara Kanada.

Ibukutha negara bagéyan Minnesota yakuwi Saint Paul. Kutha paling gedhé yakuwi Minneapolis. Luwih saka 750.000 pedunung urip ing loro kutha iki sing kapisahaké déning Kali Mississippi. Kutha iki dikenal minangka Kutha kembar. Minnesota dadi negara bagéyan ka-32 wiwit gabung tanggal 11 Mei, 1858.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Minnesota&oldid=827741"