Wyoming

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
State of Wyoming
Gendéra Wyoming Sègel praja Wyoming
Flag of Wyoming Sègel
Julukan: Equality State, Cowboy State
Motto: Equal rights
[[File:|center|270px||Petha Amérika Sarékat mawa Wyoming kasentrong]]
Basa resmiInggris
DhémonimWyomingite
Kutha krajanCheyenne
Kutha paling gedhéCheyenne
WewengkonUrutan 10th
 • Gunggung97,818 sq mi
(253,348 km2)
 • Amba280 miles (450 km)
 • Dawa360 miles (580 km)
 • % banyu0.7
 • Lintang41°N to 45°N
 • Bujur104°3'W to 111°3'W
Cacah jiwaUrutan 50th
 • Gunggung522,830 (2007)
 • Karapetan5.1/sq mi  (1.96/km2)
Urutan 49th
Èlevasi
 • Titik paling dhuwurGannett Peak[1]
13,804 ft (4,210 m)
 • Rerata6,700 ft  (2,044 m)
 • Titik paling isorBelle Fourche River[1]
3,099 ft (945 m)
Panampa ing Sarékat10 Juli, 1890 (44th)
GupernurDave Freudenthal (D)
Gupernur LitnanNone[2]
Bebadan pranatan{{{Legislature}}}
 • Paheman luhur{{{Upperhouse}}}
 • Paheman asor{{{Lowerhouse}}}
Sénator ASMike Enzi (R)
John Barrasso (R)
Pawakilan rakyat ASBarbara Cubin (R) (pratélan)
Zona wektuMountain: UTC-7/-6
ISO 3166US-WY
SingkatanWY
Sana jaringanwyoming.gov

Wyoming (IPA: /waɪˈoʊmɪŋ/) iku praja ing AS. Tlatah iki didominasi déning pagunungan Rocky Mountain Kulon, déné ing pérangan wétan wujud prairi High Plains. Minangka praja gedhé dhéwé nomer sepuluh ing AS miturut jembaré, Wyoming paling sethithik sing ndunungi, ya iku miturut kasil sènsus taun 2007 cacahé watara 522,830 jiwa, ya iku ana undhak-undhakan 5.9% wiwit taun 2000.[3].

Kutha krajan praja Wyoming ya iku kutha Cheyenne.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Paramèter |accessmonthday= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  2. In the event of a vacancy in the office of Governor, the Secretary of State is first in line for succession.
  3. "Table 1: Annual Estimates of the Population for the United States, Regions, and States: April 1, 2000 to July 1, 2007". 2007 Population Estimates. U.S. Census Bureau, Population Division. 2007-12-27. Dijupuk 2008-01-05.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

State Government
U.S. Government
Other

Cithakan:Amérikah Sarékat