Wyoming

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig.svg
Kanggé kaginan sanès, pirsani Wyoming (disambiguasi).
State of Wyoming
Gendéra Wyoming Lambang Wyoming
Flag of Wyoming Lambang
julukan: Equality State, Cowboy State
Motto: Equal rights
[[Image:|center|Péta Amérika Sarékat, kanthi Wyoming ditandhani]]
Basa resmi Inggris
Ibukutha Cheyenne
Kutha paling gedhé Cheyenne
Wewengkon  Peringkat 10th
 - Total 97,818 mil² (253,348 km²)
 - Amba 280 mil (450 km)
 - Dawa 360 mil (580 km)
 - % tlatah banyu 0.7
 - Lintang 41°N to 45°N
 - Bujur 104°3'W to 111°3'W
Pedunung  Peringkat 50th
 - Total (2000) 522,830 (2007)
 - Kapadhetan 5.1/sq mi 
1.96 jiwa/km² (49th)
Élevasi  
 - Titik paling dhuwur Gannett Peak[1]
13,804 ft  (4,210 m)
 - Rata-rata 6,700 ft  (2,044 m)
 - Titik paling cendhèk Belle Fourche River[1]
3,099 ft  (945 m)
Mlebu Uni  10 Juli, 1890 (44th)
Gubernur Dave Freudenthal (D)
Senator Mike Enzi (R)
John Barrasso (R)
Utusan Konggrès List
Zona wektu Mountain: UTC-7/-6
Cekakan WY US-WY
Situs resmi wyoming.gov

Wyoming (IPA: /waɪˈoʊmɪŋ/) iku nagara bagéyan ing AS. Tlatah iki didominasi déning pagunungan Rocky Mountain Kulon, déné ing pérangan wétan arupa prairi High Plains. Minangka nagara bagéyan paling gedhé nomer sepuluh ing AS miturut jembaré, Wyoming paling sethithik padunungé, ya iku miturut kasil sènsus taun 2007 cacahé watara 522,830 jiwa, ya iku ana undhak-undhakan 5.9% wiwit taun 2000.[2].

Kutha krajan nagara bagéyan Wyoming ya iku kutha Cheyenne.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005.  Unknown parameter |accessyear= ignored (|access-date= suggested) (help); Unknown parameter |accessmonthday= ignored (help); Check date values in: |date= (help)
  2. ^ "Table 1: Annual Estimates of the Population for the United States, Regions, and States: April 1, 2000 to July 1, 2007". 2007 Population Estimates. U.S. Census Bureau, Population Division. 2007-12-27. Retrieved 2008-01-05.  Check date values in: |date= (help)

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Temokna informasi luwih akèh ing Wyoming kanthi nggolèki ing proyèk kagandhèng Wikipedia
Wiktionary-logo.svg Dictionary definitions saka Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Textbooks saka Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Quotations saka Wikiquote
Wikisource-logo.svg Source texts saka Wikisource
Commons-logo.svg Images and media saka Commons
Wikinews-logo.svg News stories saka Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Learning resources saka Wikiversity
State Government
U.S. Government
Other



Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wyoming&oldid=969613"