Wyoming

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig.svg
Kanggé kaginan sanès, pirsani Wyoming (disambiguasi).
State of Wyoming
Gendéra Wyoming Sègel praja Wyoming
Flag of Wyoming Sègel
Julukan: Equality State, Cowboy State
Motto: Equal rights
[[File:|center|270px||Petha Amérika Sarékat mawa Wyoming kasentrong]]
Basa resmi Inggris
Dhémonim Wyomingite
Kutha krajan Cheyenne
Kutha paling gedhé Cheyenne
Wewengkon Urutan 10th
 • Gunggung 97,818 sq mi
(253,348 km2)
 • Amba 280 miles (450 km)
 • Dawa 360 miles (580 km)
 • % banyu 0.7
 • Lintang 41°N to 45°N
 • Bujur 104°3'W to 111°3'W
Cacah jiwa Urutan 50th
 • Gunggung 522,830 (2007)
 • Karapetan 5.1/sq mi  (1.96/km2)
Urutan 49th
Èlevasi
 • Titik paling dhuwur Gannett Peak[1]
13,804 ft (4,210 m)
 • Rerata 6,700 ft  (2,044 m)
 • Titik paling isor Belle Fourche River[1]
3,099 ft (945 m)
Panampa ing Sarékat 10 Juli, 1890 (44th)
Gupernur Dave Freudenthal (D)
Gupernur Litnan None[2]
Bebadan pranatan {{{Legislature}}}
 • Paheman luhur {{{Upperhouse}}}
 • Paheman asor {{{Lowerhouse}}}
Sénator AS Mike Enzi (R)
John Barrasso (R)
Pawakilan rakyat AS Barbara Cubin (R) (pratélan)
Zona wektu Mountain: UTC-7/-6
ISO 3166 US-WY
Singkatan WY
Sana jaringan wyoming.gov

Wyoming (IPA: /waɪˈoʊmɪŋ/) iku nagara bagéyan ing AS. Tlatah iki didominasi déning pagunungan Rocky Mountain Kulon, déné ing pérangan wétan arupa prairi High Plains. Minangka nagara bagéyan paling gedhé nomer sepuluh ing AS miturut jembaré, Wyoming paling sethithik padunungé, ya iku miturut kasil sènsus taun 2007 cacahé watara 522,830 jiwa, ya iku ana undhak-undhakan 5.9% wiwit taun 2000.[3].

Kutha krajan nagara bagéyan Wyoming ya iku kutha Cheyenne.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Paramèter |accessmonthday= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  2. ^ In the event of a vacancy in the office of Governor, the Secretary of State is first in line for succession.
  3. ^ "Table 1: Annual Estimates of the Population for the United States, Regions, and States: April 1, 2000 to July 1, 2007". 2007 Population Estimates. U.S. Census Bureau, Population Division. 2007-12-27. Dijupuk 2008-01-05.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)

Pranala jaba[besut | besut sumber]

State Government
U.S. Government
Other



Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wyoming&oldid=969613"