Negara bagéyan ka-51

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gendéra AS mawa 51 lintang wis digawé kanggo njagani yen negara bagéyan ka-51 pancen ana.

Negara bagéyan ka-51, iku sawijining istilah humor ing donya pulitik Amérika Sarékat sing ngarujuk marang (dhiskusi ngenani) tlatah, sing dudu wilayah AS, nanging kapikir bisa ditambahaké dadi bagéyan saka Amérika Sarékat, dadi negara bagéyan sing ka-51. Kadhangkala istilah iki uga sacara serius dipigunakaké tumrap Samoa Amérika utawa teritori liyané. Kadhangkala istilah iki uga dadi uyonan bab negara Kanada (senadyan Kanada iku sawijining negara sinng nduwèni kadhaulatan) amarga Kanada wewatesan langsung karo Amérika Sarékat lan kaloroné nganggo Basa Inggris.