Negara bagéyan ka-51

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gendéra AS mawa 51 lintang wis digawé kanggo njagani yèn nagara bagéyan ka-51 pancen ana.

Nagara bagéyan ka-51, iku sawijining istilah humor ing donya pulitik Amérika Sarékat sing ngarujuk marang (dhiskusi ngenani) tlatah, sing dudu wewengkon AS, nanging kapikir bisa ditambahaké dadi bagéyan saka Amérika Sarékat, dadi nagara bagéyan sing ka-51. Kadhangkala istilah iki uga sacara serius dipigunakaké tumrap Samoa Amérika utawa teritori liyané. Kadhangkala istilah iki uga dadi uyonan bab nagara Kanada (senadyan Kanada iku sawijining nagara sinng nduwèni kadhaulatan) amarga Kanada wewatesan langsung karo Amérika Sarékat lan kaloroné nganggo Basa Inggris.