Louisiana

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
State of Louisiana
État de Louisiane
Flag of Louisiana State seal of Louisiana
Flag of Louisiana Seal of Louisiana
Julukan: Bayou State, Child of the Mississippi,
Creole State, Pelican State, Sportsman's Paradise,
Sugar State
Motto: Union, justice, and confidence
Map of the United States with Louisiana highlighted
Basa resmi de jure: none
de facto: English & French
Basa wicara Basa Inggris 91.2%, French 4.8%
Ibukutha Baton Rouge
Kutha paling gedhé New Orleans [1]
Area  Ranking 31st ing AS
 - Total 51,885 sq mi
(134,382 km²)
 - Jembar 130 miles (210 km)
 - Dawa 379 miles (610 km)
 - % banyu 16
 - Garis lintang 29°N to 33°N
 - Garis bujur 89°W to 94°W
Populasi  Rangking 22nd ing AS
 - Total 4,468,976
 - Kapadhetan 102.59/sq mi 
39.61/km² (22nd in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Driskill Mountain[2]
535 ft  (163 m)
 - Mean 98 ft  (30 m)
 - Titik paling cendhèk New Orleans[2]
-8 ft  (-2 m)
Mlebu Union  April 30, 1812 (18th)
Gubernur Piyush "Bobby" Jindal (R)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Mary Landrieu (D)
David Vitter (R)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Central: UTC-6/-5
Cekakan LA US-LA
Situs web www.louisiana.gov

Louisiana iku nagara bagéyan ing Amérika Sarékat.

Louisiana iku dumunung ing sisih kidul tlatah Amérika Sarékat. Nagara bagéyan iki wewatesan ing sisih kulon karo nagara bagétan Texas. Ing sisih lor karo nagara bagéyan Arkansas. Ing sisih wétan karo nagara bagéyan Mississippi, lan ing sisih kidul karo Lempongan Meksiko.

Kutha krajan Louisiana ya iku Baton Rouge. Kutha paling gedhé ya iku kutha New Orleans.

Pucuk kidul saka Kali Mississippi dumunung ing nagara bagéyan Louisiana iki..

Jembar nagara baéyan Louisiana ya iku 134,382 km². Ing taun 2000 4,468,976 padunung manggon ing Louisiana.

.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Estimates of post-Katrina populations". United States Census Bureau. 2006. 
  2. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Retrieved 2006-11-6.  Check date values in: |access-date=, |date= (help)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Louisiana&oldid=1055538"