Louisiana

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
State of Louisiana
État de Louisiane
Flag of Louisiana State seal of Louisiana
Flag of Louisiana Seal of Louisiana
Julukan: Bayou State, Child of the Mississippi,
Creole State, Pelican State, Sportsman's Paradise,
Sugar State
Motto: Union, justice, and confidence
Map of the United States with Louisiana highlighted
Basa resmi de jure: none
de facto: English & French
Basa wicara Basa Inggris 91.2%, French 4.8%
Ibukutha Baton Rouge
Kutha paling gedhé New Orleans [1]
Area  Ranking 31st ing AS
 - Total 51,885 sq mi
(134,382 km²)
 - Jembar 130 miles (210 km)
 - Dawa 379 miles (610 km)
 - % banyu 16
 - Garis lintang 29°N to 33°N
 - Garis bujur 89°W to 94°W
Populasi  Rangking 22nd ing AS
 - Total 4,468,976
 - Kapadhetan 102.59/sq mi 
39.61/km² (22nd in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Driskill Mountain[2]
535 ft  (163 m)
 - Mean 98 ft  (30 m)
 - Titik paling cendhèk New Orleans[2]
-8 ft  (-2 m)
Mlebu Union  April 30, 1812 (18th)
Gubernur Piyush "Bobby" Jindal (R)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Mary Landrieu (D)
David Vitter (R)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Central: UTC-6/-5
Cekakan LA US-LA
Situs web www.louisiana.gov

Louisiana iku sawijining negara bagéyan ing Amérika Sarékat.

Louisiana iku dumunung ing sisih kidul tlatah Amérika Sarékat. Negara bagéyan iki wewatesan ing sisih kulon karo negara bagétan Texas. Ing sisih lor karo negara bagéyan Arkansas. Ing sisih wétan karo negara bagéyan Mississippi, lan ing sisih kidul karo Teluk Meksiko.

Ibukutha Louisiana yakuwi Baton Rouge. Kutha paling gedhé yakuwi kutha New Orleans.

Pucuk kidul saka Kali Mississippi dumunung ing negara bagéyan Louisiana iki..

Jembar negara baéyan Louisiana yakuwi 134,382 km². Ing taun 2000 4,468,976 pedunung manggon ing Louisiana.

.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Louisiana&oldid=821460"