Indiana

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
State of Indiana
Flag of Indiana State seal of Indiana
Flag of Indiana Seal
Julukan: The Hoosier State,
Motto: The Crossroads of America
Map of the United States with Indiana highlighted
Basa resmi Basa Inggris
Ibukutha Indianapolis
Kutha paling gedhé Indianapolis
Area  Ranking 38th ing AS
 - Total 36,418 sq mi
(94,321 km²)
 - Jembar 140 miles (225 km)
 - Dawa 270 miles (435 km)
 - % banyu 1.5
 - Garis lintang 37°47'N to 41°46'N
 - Garis bujur 84°49'W to 88°4'W
Populasi  Rangking 15th ing AS
 - Total 6,080,485
 - Kapadhetan 169.5/sq mi 
65.46/km² (16th in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Hoosier Hill[1]
1,257 ft  (383 m)
 - Mean 689 ft  (210 m)
 - Titik paling cendhèk Ohio River[1]
320 ft  (98 m)
Mlebu Union  December 11, 1816 (19th)
Gubernur Mitch Daniels (R)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Richard Lugar (R)
Evan Bayh (D)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu  
 - most of state Eastern: UTC-5/-4
 - extreme NW & SW Central: UTC-6/-5
Cekakan IN US-IN
Situs web www.in.gov

Indiana iku sawijining negara bagéyan ing Amérika Sarékat. Ibukuthané yaiku Indianapolis. Kutha gedhé liyané antara liya Bloomington, Gary, Ft. Wayne, South Bend, Evansville, Muncie, and Marion. Pedunung Indiana utawa wong saka kana disebut Hoosiers.

Indiana wewatesan karo 4 negara bagéyan liyané yaiku. Illinois, Kentucky, Michigan, lan Ohio Negara bagéyan iki uga wewatesan karo Tlaga Michigan yakuwi bagéyan saka Tlaga Great Lake sing sakabèhané dumunung ana ing sajeroné negara Amérika Sarékat.

Salah siji atraksi misuwur saka Indiana yakuwi Indy 500, arupa atraksi balapan montor.

Referencsi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Indiana&oldid=821464"