Kansas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
State of Kansas
Flag of Kansas State seal of Kansas
Flag of Kansas Seal
Julukan: The Sunflower State (official nickname) or The Wheat State
Motto: Ad astra per aspera
Map of the United States with Kansas highlighted
Basa resmi Basa Inggris[1]
Démonim Kansan
Ibukutha Topeka
Kutha paling gedhé Wichita
metro area paling gedhé Kansas City Metropolitan Area
Area  Ranking 15th ing AS
 - Total 82,277 sq mi
(213,096 km²)
 - Jembar 211 miles (340 km)
 - Dawa 417 miles (645 km)
 - % banyu 0.56
 - Garis lintang 37° N to 40° N
 - Garis bujur 94° 35′ W to 102° 3′ W
Populasi  Rangking 33rd ing AS
 - Total 2,802,134 (2008 est.)[2]
2,688,418 (2000)
 - Kapadhetan 32.9/sq mi 
12.7/km² (40th in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Mount Sunflower[3]
4,039 ft  (1,232 m)
 - Mean 2,000 ft  (600 m)
 - Titik paling cendhèk Verdigris River[3]
679 ft  (207 m)
Mlebu Union  January 29, 1861 (34th)
Gubernur Sam Brownback (R)
Lètnan Gubernur Jeff Colyer (R)
Senator Jerry Moran (R)
Pat Roberts (R)
Delegasi Konggrès Lynn Jenkins (R)
Dennis Moore (D)
Todd Tiahrt (R) (list)
Zona wektu  
 - most of state Central: UTC-6/-5
 - 4 western counties Mountain: UTC-7/-6
Cekakan KS US-KS
Situs web www.kansas.gov

Kansas iku sawijining [[nagara bagéyan ing Amérika Sarékat. Kutha krajané ya iku Topeka lan kutha paling gedhé ya iku Wichita.

Kansas wewatesan ing sisih lor karo Nebraska, ing sisih wétan karo Missouri, ing sisih kidul karo Oklahoma, lan ing sisih kulon karo nagara bagéyan Colorado. Nagara baéyan iki dumunung ing tengah-tengah antara Samodra Pasifik lan Samodra Atlantik. Ing taun 2005, Kansas nduwèni padunung 2,744,687.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Bill makes English official language". Associated Press. 2007-05-12. Dijupuk 2007-05-26.  House Bill No. 2140 was signed into law on May 11, the law begins July 1.
  2. ^ "Annual Estimates of the Resident Population for the United States, Regions, States, and Puerto Rico: April 1, 2000 to July 1, 2008". United States Census Bureau. Dijupuk 2009-01-31. 
  3. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Dijupuk November 6 2006.  Paramèter |dateformat= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kansas&oldid=1018928"