California

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
State of California
Gendéra California Sègel praja California
Flag of California Sègel
Julukan: The Golden State
Motto: Eureka![1]
Petha Amérika Sarékat mawa California kasentrong
Basa resmi English
Dhémonim Californian
Kutha krajan Sacramento
Kutha paling gedhé Los Angeles
Métro paling gedhé Greater Los Angeles
Wewengkon Urutan 3rd
 • Gunggung 163,696 sq mi
(423,970 km2)
 • Amba 250 miles (400 km)
 • Dawa 770 miles (1,240 km)
 • % banyu 4.7
 • Lintang 32° 32′ N to 42° N
 • Bujur 114° 8′ W to 124° 26′ W
Cacah jiwa Urutan 1st
 • Gunggung 36,553,215 (2007 est.)
 • Karapetan 233.8/sq mi  (90.27/km2)
Urutan 12th
 • Pangasilan somahan médhian US$49,894 (13th)
Èlevasi
 • Titik paling dhuwur Mount Whitney
14,505 ft (4,421 m)
 • Rerata 2,900 ft  (884 m)
 • Titik paling isor Death Valley
-282 ft (-86 m)
Sadurungé dadi praja California Republic
Panampa ing Sarékat September 9, 1850 (31st)
Gupernur Jerry Brown (D)
Gupernur Litnan Gavin Newsom (D)
Bebadan pranatan {{{Legislature}}}
 • Paheman luhur {{{Upperhouse}}}
 • Paheman asor {{{Lowerhouse}}}
Sénator AS Dianne Feinstein (D)
Barbara Boxer (D)
Pawakilan rakyat AS Pratélan
Zona wektu Pacific: UTC-8/-7
ISO 3166 US-CA
Singkatan CA, Calif.
Sana jaringan ca.gov

California (IPA: /ˌkælɪˈfɔrnjə/) iku sawijining nagara bagéyan Amérika Sarékat sing dunungé ana ing pesisir kulon, ya iku ing gisiking Samudra Pasifik. Nagara bagéyan iki wewatesan karo Oregon ing sisih lor, Nevada ing sisih wétan, Arizona ing sisih kidul-wétan, lan ing sisih kidul karo nagara bagéyan Baja California ing Meksiko. California iku nagara bagéyan sing paling padhet ing Amérika Sarékat. Kutha sing paling gedhé antara liya Los Angeles, San Diego, San Jose, lan San Francisco. Nagara bagéyan iki misuwur bab iklimé sing werna-werna lan geografi lan padunungé sing multi budaya.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Government Code Section 420-429.8". Official California Legislative Information. Dijupuk 2007-02-26. 

Wacan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

State Government
U.S. Government
Tourism & recreation
Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani California.
Other


Cithakan:Nagara bagéan California


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=California&oldid=966067"