California

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
State of California
Gendéra California Sègel praja California
Flag of California Sègel
Julukan: The Golden State
Motto: Eureka![1]
Petha Amérika Sarékat mawa California kasentrong
Basa resmi English
Dhémonim Californian
Kutha krajan Sacramento
Kutha paling gedhé Los Angeles
Largest metro Greater Los Angeles
Area Ranked 3rd
 • Total 163,696 sq mi
(423,970 km2)
 • Width 250 miles (400 km)
 • Length 770 miles (1,240 km)
 • % water 4.7
 • Latitude 32° 32′ N to 42° N
 • Longitude 114° 8′ W to 124° 26′ W
Population Ranked 1st
 • Total 36,553,215 (2007 est.)
 • Density 233.8/sq mi  (90.27/km2)
Ranked 12th
 • Median household income US$49,894 (13th)
Elevation
 • Highest point Mount Whitney
14,505 ft (4,421 m)
 • Mean 2,900 ft  (884 m)
 • Lowest point Death Valley
-282 ft (-86 m)
Before statehood California Republic
Admission to Union September 9, 1850 (31st)
Governor Jerry Brown (D)
Lieutenant Governor Gavin Newsom (D)
Legislature {{{Legislature}}}
 • Upper house {{{Upperhouse}}}
 • Lower house {{{Lowerhouse}}}
U.S. Senators Dianne Feinstein (D)
Barbara Boxer (D)
U.S. House delegation List
Time zone Pacific: UTC-8/-7
ISO 3166 US-CA
Abbreviations CA, Calif.
Website ca.gov

California (IPA: /ˌkælɪˈfɔrnjə/) iku sawijining nagara bagéyan Amérika Sarékat sing dunungé ana ing pesisir kulon, ya iku ing gisiking Samudra Pasifik. Nagara bagéyan iki wewatesan karo Oregon ing sisih lor, Nevada ing sisih wétan, Arizona ing sisih kidul-wétan, lan ing sisih kidul karo nagara bagéyan Baja California ing Meksiko. California iku nagara bagéyan sing paling padhet ing Amérika Sarékat. Kutha sing paling gedhé antara liya Los Angeles, San Diego, San Jose, lan San Francisco. Nagara bagéyan iki misuwur bab iklimé sing werna-werna lan geografi lan padunungé sing multi budaya.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Government Code Section 420-429.8". Official California Legislative Information. Retrieved 2007-02-26. 

Wacan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Temokna informasi luwih akèh ing California kanthi nggolèki ing proyèk kagandhèng Wikipedia
Wiktionary-logo.svg Dictionary definitions saka Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Textbooks saka Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Quotations saka Wikiquote
Wikisource-logo.svg Source texts saka Wikisource
Commons-logo.svg Images and media saka Commons
Wikinews-logo.svg News stories saka Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Learning resources saka Wikiversity
State Government
U.S. Government
Tourism & recreation

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata California ing Wikivoyage

Other


Cithakan:Nagara bagéan California


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=California&oldid=966067"