North Dakota

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
State of North Dakota
Flag of North Dakota State seal of North Dakota
Flag of North Dakota Seal
Julukan: Peace Garden State,
Roughrider State, Flickertail State
Motto: Liberty and union, now and forever, one and inseparable;
Strength from the soil
Map of the United States with North Dakota highlighted
Basa resmi Basa Inggris
Ibukutha Bismarck
Kutha paling gedhé Fargo
Area  Ranking angka 19 ing AS
 - Total 70,762 sq mi
(183,272 km²)
 - Jembar 210 miles (340 km)
 - Dawa 340 miles (545 km)
 - % banyu 2.4
 - Garis lintang 45°55′N nganti 49°00′N
 - Garis bujur 96°33′W nganti 104°03′W
Populasi  Rangking angka 48 ing AS
 - Total 642,200
 - Kapadhetan 9.30/sq mi 
3.592/km² (angka 47 in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur White Butte[1]
3,506 ft  (1,069 m)
 - Mean 1,903 ft  (580 m)
 - Titik paling cendhèk Red River of the North[1]
750 ft  (229 m)
Mlebu Union  2 November, 1889 (angka 39)
Gubernur Doug Burgum (R)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Kent Conrad (D)
Byron Dorgan (D)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu  
 - most of state Central: UTC-6/-5
 - southwest Mountain: UTC-7/-6
Cekakan ND US-ND
Situs web www.nd.gov

North Dakota iku sawijining praja ing Amérika Sarékat. Sing ndunungi taun 2000 watara 642,200 jiwa. Kutha krajan praja iki ya iku kutha Bismarck.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Dijupuk 2006-11-7.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)