Iowa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
State of Iowa
Flag of Iowa State seal of Iowa
Flag of Iowa Seal
Julukan: The Hawkeye State, The Tall Corn State
Motto: Our liberties we prize and our rights
we will maintain
Map of the United States with Iowa highlighted
Basa resmi Basa Inggris
Ibukutha Des Moines
Kutha paling gedhé Des Moines
Area  Ranking 26th ing AS
 - Total 56,272 sq mi
(145,743 km²)
 - Jembar 199 miles (320 km)
 - Dawa 310 miles (500 km)
 - % banyu 0.71
 - Garis lintang 40°36'N to 43°30'N
 - Garis bujur 89°5'W to 96°31'W
Populasi  Rangking 30th ing AS
 - Total 2,926,324
 - Kapadhetan 52.4/sq mi 
20.22/km² (33rd in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Hawkeye Point[1]
1,670 ft  (509 m)
 - Mean 1,099 ft  (335 m)
 - Titik paling cendhèk Mississippi River[1]
480 ft  (146 m)
Mlebu Union  December 28, 1846 (29th)
Gubernur Chet Culver
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Chuck Grassley (R)
Tom Harkin (D)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Central: UTC-6/-5
Cekakan IA US-IA
Situs web www.iowa.gov

Iowa (Cithakan:Audio-IPA) iku sawijining nagara bagéyan ing Amérika Sarékat. Kutha krajané ya iku Des Moines. Iowa dadi nagara bagéyan AS ing taun 1846, minangka nagara bagéyan sing ka- 29.

Geografi[besut | besut sumber]

Iowa dumunung ing tlatah Midwest. Iowa wewatesan ing sisih lor karo nagara bagéyan Minnesota; ing sisih kulon Nebraska lan South Dakota; ing sisih kidul Missouri; lan ing sisih wétan nagara bagéyan Illinois landWisconsin.

Sisih wétan nagara bagéyan iki diwatesi déning Kali Mississippi sing mili ing antara Iowa lan Illinois. Wates sisih kulon arupa Kali Missouri lan Kali Big Sioux River. Wates lor arupa garis 43o, 30' lintang lor. Wates sisih kidul arupa tapel wates karo nagara bagéyan Missouri.[2] Iowa lan Missouri wiwitané ora setuju ngenani tapel wates iki. Bab iki dipungkasi déning kaputusan Mahkamah Agung AS ing taun 1896.[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Retrieved 2006-11-6.  Check date values in: |access-date=, |date= (help)
  2. ^ Iowa’s borders are defined in the Preamble to the state Constitution, http://www.legis.state.ia.us/Constitution.html#pre1 The Missouri and Mississippi river boundaries are as they were mapped in the 19th century, which can be different than their modern courses.
  3. ^ State of Missouri v. State of Iowa, 160 U.S. 688 (1896).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Iowa&oldid=1018759"