Kali Mississippi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Sumber banyu Kali Mississippi ing pinggir Tlaga Itasca

Kali Mississippi iku kali di nagara Amérika Sarékat. Minangka salah sijining kali kang paling dawa ing donya.

Jeneng "Mississippi" asalé saka basa padunung asli Amérika kang jarwané "bapak banyu".

Asal banyu Kali Mississippi saka nagara bagéan Minnesota, cedhak tapel wates karo nagara Kanada. Mississippi mili mangidul ngliwati tlatah tengah Amérika Sarékat, ya iku ngliwati nagara bagéan Wisconsin, Iowa, Illinois, Missouri, Kentucky, Tennessee, Arkansas, lan Mississippi.

Sungapan Kali Mississippi dunungé ana ing nagara bagéan Louisiana, kidulé kutha New Orleans, pungkasané ing Lempongan Meksiko.

Mississippi nduwèni akèh kali anakan. Laladan ilèn kali Mississippi amba banget, sumrambah ing tlatah Amérika Sarékat. Maknané Kali Mississippi lan kali-kali anakané wigati tumrap ngilèkaké banyu ing tlatah Amérika Sarékat.

Sawetara kali anakan wigati ya iku (wiwit saka hulu):

Mississippi dadi wigati banget tumrap sajarah transportasi ing Amérika Sarékat. Nalika sepisanan Amérika Sarékat dadi nagara, Kali Mississippi minangka wates kulon saka nagara iku.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Wacan Terusan[sunting | besut sumber]

  • Penn, James R. (2001). Rivers of the World. ABC-CLIO. ISBN 1-57607-042-5. 
  • Bartlett, Richard A. (1984). Rolling Rivers: An encyclopedia of America's rivers. R. R. Donnelley and Sons. ISBN 0-07-003910-0. 

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Mississippi&oldid=1055224"