Missouri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
State of Missouri
Flag of Missouri [[Image:|100px|State seal of Missouri]]
Flag of Missouri Seal
Julukan: The Show Me State
Motto: Salus populi suprema lex esto
Map of the United States with Missouri highlighted
Basa resmi None
Ibukutha Jefferson City
Kutha paling gedhé Kansas City
metro area paling gedhé St. Louis
Area  Ranking ka-21 ing AS
 - Total 69,709 sq mi
(180,693 km²)
 - Jembar 240 miles (385 km)
 - Dawa 300 miles (480 km)
 - % banyu 1.16
 - Garis lintang 36°N to 40°35'N
 - Garis bujur 89°6'W to 95°42'W
Populasi  Rangking ka-17 ing AS
 - Total 5,595,211
 - Kapadhetan 80.27/sq mi 
31/km² (27th in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Taum Sauk Mountain[1]
1,772 ft  (540 m)
 - Mean 800 ft  (240 m)
 - Titik paling cendhèk Saint Francis River[1]
230 ft  (70 m)
Mlebu Union  August 10, 1821 (ka-24)
Gubernur Eric Greitens (R)
Lètnan Gubernur Mike Parson
Senators = Roy Blunt (R)
Claire McCaskill (D)
Senator {{{Senators}}}
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Central: UTC-6/-5
Cekakan MO US-MO
Situs web www.mo.gov

Missouri iku sawijining praja ing Amérika Sarékat. Kutha krajané ya iku Jefferson City. Kutha-kutha gedhé liyané antarané Kansas City and Saint Louis.

Missouri wewatesan ing sisih lor karo nagara baéyan Iowa; ing sisih wétan, ing sabranging Kali Mississippi, karo praja Illinois, Kentucky, lan Tennessee; ing sisih kidul karo praja Arkansas; lan ing sisih kulon karo nagara Pérangan Oklahoma, Kansas, lan Nebraska (Kansas lan Nebraska ana ing sebrang Kali Missouri).

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Dijupuk 2006-11-6.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)