Connecticut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
State of Connecticut
Flag of Connecticut State seal of Connecticut
Flag of Connecticut Seal of Connecticut
Julukan: The Constitution State, The Nutmeg State
Motto: Qui transtulit sustinet
Map of the United States with Connecticut highlighted
Basa resmi none (de facto English)
Démonim Connecticuter or Connecticutian[1]
Ibukutha Hartford
Kutha paling gedhé Bridgeport[2]
metro area paling gedhé Hartford Metro Area[3]
Area  Ranking 48th ing AS
 - Total 5,543[4] sq mi
(14,356 km²)
 - Jembar 70 miles (113 km)
 - Dawa 110 miles (177 km)
 - % banyu 12.6
 - Garis lintang 40°58′ N to 42°03′ N
 - Garis bujur 71°47′ W to 73°44′ W
Populasi  Rangking 29th ing AS
 - Total 3,405,565[4]
 - Kapadhetan 702.9/sq mi 
271.40/km² (4th in the US)
 - Median income  $55,970 (4th)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur South slope of Mount Frissell[5]
Note: The peak of Mount Frissell
is in Massachusetts
2,380 ft  (726 m)
 - Mean 500 ft  (152 m)
 - Titik paling cendhèk Long Island Sound
0 ft  (0 m)
Mlebu Union  9 Januari, 1788 (5th)
Gubernur M. Jodi Rell (R)
Lètnan Gubernur Michael Fedele (R)
Senator Christopher Dodd (D)
Joe Lieberman (ID)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Eastern: UTC-5/-4
Cekakan CT. Conn. US-CT
Situs web www.ct.gov

Connecticut (IPA: /kəˈnɛtɪkət/)[6] iku sawijining praja ing Amérika Sarékat sing dumunung ing wewengkon New England ing sisih lor-wétan. Praja iki wewatesan karo New York ing sisih kulon lan kidul, karo (Long Island déning segara), Massachusetts ing sisih lor, lan Rhode Island ing sisih wétan.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Pamaréntah[besut | besut sumber]

Turisme[besut | besut sumber]