Connecticut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
State of Connecticut
Flag of Connecticut State seal of Connecticut
Flag of Connecticut Seal of Connecticut
Julukan: The Constitution State, The Nutmeg State
Motto: Qui transtulit sustinet
Map of the United States with Connecticut highlighted
Basa resmi none (de facto English)
Démonim Connecticuter or Connecticutian[1]
Ibukutha Hartford
Kutha paling gedhé Bridgeport[2]
metro area paling gedhé Hartford Metro Area[3]
Area  Ranking 48th ing AS
 - Total 5,543[4] sq mi
(14,356 km²)
 - Jembar 70 miles (113 km)
 - Dawa 110 miles (177 km)
 - % banyu 12.6
 - Garis lintang 40°58′ N to 42°03′ N
 - Garis bujur 71°47′ W to 73°44′ W
Populasi  Rangking 29th ing AS
 - Total 3,405,565[4]
 - Kapadhetan 702.9/sq mi 
271.40/km² (4th in the US)
 - Median income  $55,970 (4th)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur South slope of Mount Frissell[5]
Note: The peak of Mount Frissell
is in Massachusetts
2,380 ft  (726 m)
 - Mean 500 ft  (152 m)
 - Titik paling cendhèk Long Island Sound
0 ft  (0 m)
Mlebu Union  9 Januari, 1788 (5th)
Gubernur M. Jodi Rell (R)
Lètnan Gubernur Michael Fedele (R)
Senator Christopher Dodd (D)
Joe Lieberman (ID)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Eastern: UTC-5/-4
Cekakan CT. Conn. US-CT
Situs web www.ct.gov

Connecticut (IPA: /kəˈnɛtɪkət/)[6] iku sawijining nagara bagéyan ing Amérika Sarékat sing dumunung ing wewengkon New England ing sisih lor-wétan. Nagara bagéyan iki wewatesan karo New York ing sisih kulon lan kidul, karo (Long Island déning segara), Massachusetts ing sisih lor, lan Rhode Island ing sisih wétan.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Q. What Do You Call Someone From Connecticut? About.com: Hartford. Accessed 2008-4-24
  2. ^ Population Estimates for All Places: 2000 to 2006: Connecticut SUB-EST2006-04-09.xls. United States Census Bureau. Last accessed 2007-10-16.
  3. ^ State Data from the State and Metropolitan Area Data Book: 2006. United States Census Bureau. Last accessed 2007-10-16.
  4. ^ a b GCT-PH1-R. Population, Housing Units, Area, and Density (geographies ranked by total population): 2000. United States Census Bureau. Last accessed 2007-02-20.
  5. ^ "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Dijupuk 2006-11-03.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  6. ^ "Connecticut - Definitions from Dictionary.com". Dijupuk 2007-09-17. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Pamaréntah[besut | besut sumber]

Turisme[besut | besut sumber]

Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Connecticut.

Sajarah[besut | besut sumber]

Organisasi lan bisnis[besut | besut sumber]

Cithakan:Nagara bagean Connecticut