New England

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

New England »pangalihan ing kene. Kanggo kutha North Dakota, deleng New England (North Dakota).

Inggris Anyar

Inggris anyar

Wilayah

Ensign saka New England (mung pinus) .svg

Gendera

Motto: Bandhing menyang swarga (basa Inggris: Bandhing menyang swarga)

Peta USA New England.svg

Lokasi New England

Koordinat 44 ° 12′20 ″ N 70 ° 18′23 ″ W

Basa resmi Inggris (mayoritas) lan Prancis (minoritas)

Wilayah Entitas

• Bendera Negara Amerika Serikat

• Negara Gendéra Maine Maine

Bendera Vermont Vermont

Bendera New Hampshire New Hampshire

Bendera Rhode Island Rhode Island

Bendera Connecticut Connecticut

Bendera Massachusetts Massachusetts

Lumahing

• Gunggung 71 991.8 mi² (186 457.91 km²) Deleng lan ubah data ing Wikidata

Pedunung (2019)

• Gunggunge ana 14 845 063 jiwa.

• Kapadhetan 206.2 penduduk / km²

Wong Yankee1

Zona Wektu Amerika Utara Wétan

[sunting data ing Wikidata]

New England (ing basa Inggris: New England, ing basa Prancis: Nouvelle-Angleterre) denominatif saka sawijining wilayah ing Amerika Serikat sing dununge ing sisih lor-wétan negara kasebut. Dumadi saka enem negara bagian: Maine, New Hampshire, Vermont, Massachusetts, Rhode Island, lan Connecticut. New England wewatesan karo Samodra Atlantik, Kanada, lan Negara Bagian New York. Jeneng kasebut asale saka papan geografis ing endi pemukim Inggris pertama (Bapak Pilgrim utawa Bapak Pilgrim) sing tekan Amerika Utara, saka pendaratan kapal Mayflower ing taun 1620, tetep.

New England ngasilake karya literatur lan filsafat Amerika pisanan lan dadi awal pendhidhikan umum kanthi gratis. Ing abad kaping 19, dheweke main peran penting ing gerakan ngilangi perbudakan ing Amerika Serikat. Minangka wilayah pertama ing negara kasebut sing diowahi karo Revolusi Industri.

Saiki, New England dadi pusat pendhidhikan, teknologi tinggi, asuransi, obat-obatan, lan pariwisata. Iki misuwur amarga universitas, kutha bersejarah lan monumen lan kaendahan alam.

Secara politik, negara bagian New England biasane dipérang dadi kutha cilik, sing kalebu kutha, lan sing asring digunakake kanggo pamrentahan mandhiri, majelis populer, utawa rapat para pamilih kutha kasebut. Pamilih asring milih calon liberal ing tingkat negara bagian lan federal tinimbang sing ana ing wilayah liyane ing Amerika Serikat.

New England minangka siji-sijine wilayah ing negara kasebut sing duwe sejarah, dudu jeneng geografis, sing diakoni pamrentah federal. Iki njogo rasa identitas budaya sing kuat sing mbedakake karo negara liya, sanajan istilah identitas iki wis diperlokake, kanthi paradoks, kombinasi puritanisme karo liberalisme, urip agraris karo industri, lan isolasi karo imigrasi.

Indeks

1 Sejarah

1.1 Suku Pribumi

1.2 Jaman kolonial

1.2.1 Perusahaan Virginia

2 Geografi

3 Iklim

4 Basa

5 Pedunung

6 Kutha utama ing wilayah kasebut

7 Deleng uga

8 Cathetan lan referensi

9 Pranala njaba

Sejarah

Suku pribumi

Artikel utama: Algonquins

Pendhudhuk sing paling misuwur ing New England yaiku India Amerika Algonquian sing kalebu klompok sing nganggo macem-macem basa Algonquian wétan. Suku kasebut kalebu Abenaki, Micmac, Penobscot, Pequot, Mohegan, Narragansett, Pocumtuck, lan Wampanoag. Sadurunge tekane wong-wong Eropa, Abenakis sisih kulon manggon ing New Hampshire, New York, Vermont, uga bagean-bagean ing Quebec lan Maine sisih kulon. Suku utama yaiku Norridgewock sing manggon ing Maine saiki.

Penobscot urip ing sadawane Kali Penobscot ing Maine. Narragansetts lan suku-suku sing ana ing kadhaulatan kasebut urip ing umume Rhode Island, ing sisih kulon Teluk Narragansett, kalebu Block Island. Wampanoag ngrebut Massachusetts sisih kidul, Pulo Rhode, lan Kebun Anggur lan Nantucket Martha. Pocumtucks urip ing Massachusetts sisih kulon lan suku Mohegan lan Pequot urip ing wilayah Connecticut.

Ing wiwitan taun 1600, pedagang Prancis, Walanda, lan Inggris wiwit njelajah Donya Anyar, ngijolake logam, kaca, lan kain kanggo bulu lokal ing produk liyane.2

Jaman kolonial

Perusahaan Virginia

Artikel utama: Perusahaan Virginia

Artikel utama: Kolonisasi Amerika Serikat

Ing tanggal 10 April 1606, King James I saka Inggris ngetokake surat menyang Perusahaan Virginia, sing kalebu Perusahaan London lan Perusahaan Plymouth. Kaloro perusahaan sing didanai pribadi iki dimaksudake kanggo njaluk tanah kanggo Inggris, nindakake transaksi bisnis, lan entuk bathi. Ing taun 1620, Pilgrim Mayflower nggawe Koloni Plymouth ing Massachusetts saiki, wiwit sejarah pamukiman Eropa permanen ing New England.

Geo

Más información sobre este texto de origenPara obtener más información sobre la traducción, se necesita el texto de origen

Enviar comentarios

Paneles laterales

Historial

Guardado

Contribuir

Límite de 5.000 caracteres. Utiliza las flechas para seguir traduciendo.