Maine

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
State of Maine
Flag of Maine State seal of Maine
Flag of Maine Seal
Julukan: The Pine Tree State
Motto: Dirigo
Map of the United States with Maine highlighted
Basa resmi None (Basa Inggris de facto)
Ibukutha Augusta
Kutha paling gedhé Portland
Area  Ranking 39th ing AS
 - Total 33,414 sq mi
(86,542 km²)
 - Jembar 210 miles (338 km)
 - Dawa 320 miles (515 km)
 - % banyu 13.5
 - Garis lintang 43°4'N to 47°28'N
 - Garis bujur 66°57'W to 71°7'W
Populasi  Rangking 40th ing AS
 - Total 1,274,923
 - Kapadhetan 41.3/sq mi 
15.95/km² (38th in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Mount Katahdin[1]
5,268 ft  (1,606 m)
 - Mean 591 ft  (180 m)
 - Titik paling cendhèk Atlantic Ocean[1]
0 ft  (0 m)
Mlebu Union  March 15, 1820 (23rd)
Gubernur John Baldacci (D)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Olympia Snowe (R)
Susan Collins (R)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Eastern: UTC-5/-4
Cekakan ME US-ME
Situs web www.maine.gov

Maine iku prajaning Amérika Sarékat sing pernahé lor dhéwé. Kutha krajané mono kutha Augusta, nanging kutha sing gedhé dhéwé mono Portland. Maine gabung ing tanggal 15 Maret, 1820, minangka praja angka 23 ing AS. Tlatah iki sadurungé dadi péranganing Massachusetts. Indhustri iwak kalebu lobster, dadi pérangan wigati ing ékonomi tradisionalé. Pariwisata uga dadi indhustri wigati ing Maine iring kidul amarga akèh pasisiré. Maine kidul uga dadi laladan padhet dhéwé ing wong dedunung.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Dijupuk 2006-11-6.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)