Rhode Island

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rhode Island and Providence Plantations
Flag of Rhode Island State seal of Rhode Island
Flag of Rhode Island Seal
Julukan: The Ocean State, Little Rhody
Motto: Hope
[[Image:|center|Map of the United States with Rhode Island highlighted]]
Basa resmi none (de facto Basa Inggris)
Démonim Rhode Islander
Ibukutha Providence
Kutha paling gedhé Providence
Area  Ranking 50th ing AS
 - Total 1.545 sq mi
(3.144 km²)
 - Jembar 37 miles (60 km)
 - Dawa 48 miles (77 km)
 - % banyu 32,4
 - Garis lintang 41° 09' N to 42° 01' N
 - Garis bujur 71° 07' W to 71° 53' W
Populasi  Rangking 43rd ing AS
 - Total 1.048.319
 - Kapadhetan 691,0/sq mi 
387,35/km² (2nd in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Jerimoth Hill[1]
812 ft  (247 m)
 - Mean 200 ft  (60 m)
 - Titik paling cendhèk Samudra Atlantik[1]
0 ft  (0 m)
Mlebu Union  29 Mèi 1790 (13th)
Gubernur Donald Carcieri (R)
Lètnan Gubernur Elizabeth H. Roberts (D)
Senator Jack Reed (D)
Sheldon Whitehouse (D)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Eastern: UTC-5/-4
Cekakan RI US-RI
Situs web www.ri.gov
Cthetan: * Total jembar ing acres
kira-kira padha karo 776,957 acres (3,144 km2)

Rhode Island (IPA: /roʊd 'aɪlɪnd/), kanthi resmi jenengé State of Rhode Island and Providence Plantations,[2] iku praja Amérika Sarékat sing paling cilik dhéwé (jembar wewengkoné). Jembar wewengkon 1.214 mil persegi. Jarak saka Lor menyang Kidul yaiku 48 mil lan Wetan nganti Kulon 37 mil. Wewatesan karo Massachusetts ing sisih lor lan wétan, Samudra Atlantik ing sisih kidul, lan Connecticut ing sisih kulon.[3]

Sanadyan praja iki jenengé Rhode "Island" utawa pulo Rhode, nanging sapérangan gedhé tltatahé dumunung ana ing dharatan Amérika Lor. Providence Plantations tegesé tlatah dharatan, déné Rhode Island sajatiné jeneng resmi saka Pulo Aquidneck (saiki dumadi saka kutha Newport, lan Middletown lan Portsmouth).[4]

Penjelajah Italia Giovanni da Verrazzano njelajah wilayah kasebut ing taun 1524. Banjur ing taun 1636, Roger Williams-wong sing wis dibuwang saka Massachusetts Bay Colony sing cedhak amarga kapercayan agamane-ngadegake koloni Rhode Island. Wilayah kasebut bakal dikenal minangka papan ing ngendi wong-wong saka macem-macem agama bisa nindakake kanthi bebas.[5]

Ing taun 1776 Rhode Island dadi koloni pisanan sing ngumumake kamardikan saka Britania Raya. Nanging iku pungkasan saka telulas koloni asli kanggo ratifikasi (utawa mlebu) Konstitusi AS kanggo gabung Uni; Delegasi Rhode Island meksa supaya Bill of Rights, sing njamin kabebasan tartamtu, ditambahake menyang Konstitusi sadurunge ditandatangani.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Unknown parameter |accessyear= ignored (|access-date= suggested) (pitulung); Unknown parameter |accessmonthday= ignored (pitulung); Check date values in: |year= (pitulung)
  2. "Constitution of the State of Rhode Island and Providence Plantations". State of Rhode Island General Assembly. Dibukak ing 2007-09-09.
  3. "Rhode Island". www.infoplease.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-11-08.
  4. http://www.dlt.ri.gov/lmi/map.htm accessed 27 Fèbruari 2007
  5. Editors, History com. "Rhode Island". HISTORY (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-11-08.CS1 maint: extra text: authors list (link)

Bibliografi[besut | besut sumber]

Sumber utama[besut | besut sumber]

Sumber sèkundhèr[besut | besut sumber]

  • Adams, James Truslow. The Founding of New England (1921)
  • Adams, James Truslow. Revolutionary New England, 1691–1776 (1923)
  • Adams, James Truslow. New England in the Republic, 1776–1850 (1926)
  • Andrews, Charles M. The Fathers of New England: A Chronicle of the Puritan Commonwealths (1919). short survey by leading scholar.
  • Axtell, James, ed. The American People in Colonial New England (1973), new social history
  • Brewer, Daniel Chauncey. Conquest of New England by the Immigrant (1926).
  • Coleman, Peter J. The Transformation of Rhode Island, 1790–1860 (1963)
  • Conforti, Joseph A. Imagining New England: Explorations of Regional Identity from the Pilgrims to the Mid-Twentieth Century (2001)
  • Dennison, George M. The Dorr War: Republicanism on Trial, 1831–1861 (1976)
  • Hall, Donald, ed. Encyclopedia of New England (2005)
  • Karlsen, Carol F. The Devil in the Shape of a Woman: Witchcraft in Colonial New England (1998)
  • Lovejoy, David S. Rhode Island Politics and the American Revolution, 1760–1776 (1969)]
  • McLaughlin, William. Rhode Island: A Bicentennial History (1976)
  • Palfrey, John Gorham. History of New England (5 vol 1859–90)
  • Slavery in the North - Slavery in Rhode Island [1]
  • Sletcher, Michael. New England. (2004).
  • Stephenson, Nathaniel Wright. Nelson W. Aldrich, a Leader in American Politics (1930).
  • WPA. Guide to Rhode Island (1939).
  • Zimmerman, Joseph F. The New England Town Meeting: Democracy in Action. (1999)

Pranala njaba[besut | besut sumber]