Michigan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
State of Michigan
Flag of Michigan State seal of Michigan
Flag of Michigan Seal
Julukan: The Wolverine State,
The Great Lakes State,
The Automotives State,
Water Wonderland (former)
Motto: Si quaeris peninsulam amoenam circumspice

(If you seek a pleasant peninsula, look about you)

Map of the United States with Michigan highlighted
Basa resmi None (English, de-facto)
Ibukutha Lansing
Kutha paling gedhé Detroit
Area  Ranking ka-11 ing AS
 - Total 97,990 sq mi
(253,793 km²)
 - Jembar 239 miles (385 km)
 - Dawa 491 miles (790 km)
 - % banyu 41.5
 - Garis lintang 41°41'N nganti 47°30'N
 - Garis bujur 82°26'W nganti 90°31'W
Populasi  Rangking ka-8 ing AS
 - Total 9,938,444
 - Kapadhetan 179/sq mi 
67.55/km² (ka-15 in the US)
 - Median income  $44,627 (ka-21)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Mount Arvon[1]
1,979 ft  (603 m)
 - Mean 902 ft  (275 m)
 - Titik paling cendhèk Tlaga Erie[1]
571 ft  (174 m)
Mlebu Union  26 Januari, 1837 (ka-26)
Gubernur Jennifer Granholm (D)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Carl Levin (D)
Debbie Stabenow (D)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu  
 - most of state Eastern: UTC-5/-4
 - 4 U.P. counties Central: UTC-6/-5
Cekakan MI US-MI
Situs web www.michigan.gov

Michigan iku praja gedhé dhéwé ka-11 ing Amèrika Sarékat Praja iki dumadi saka rong ujung (kahubungaké déning Kreteg Mackinac). Praja iki minangka praja sing ka-26 gabung menyang nagara Amérika Sarékat ing 26 Januari, 1837. Michigan uga dadi praja pisanan sing ninggal ukum pati.

Kutha-kutha[besut | besut sumber]

Kutha krajan Michigan ya iku Lansing, lan kutha gedhé kalebu Detroit, Ann Arbor, Flint, Grand Rapids, and Saginaw. Marquette is the largest city in the Upper Peninsula.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Dijupuk 2006-11-06.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)