Michigan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
State of Michigan
Flag of Michigan State seal of Michigan
Flag of Michigan Seal
Julukan: The Wolverine State,
The Great Lakes State,
The Automotives State,
Water Wonderland (former)
Motto: Si quaeris peninsulam amoenam circumspice

(If you seek a pleasant peninsula, look about you)

Map of the United States with Michigan highlighted
Basa resmi None (English, de-facto)
Ibukutha Lansing
Kutha paling gedhé Detroit
Area  Ranking angka 11 ing AS
 - Total 97,990 sq mi
(253,793 km²)
 - Jembar 239 miles (385 km)
 - Dawa 491 miles (790 km)
 - % banyu 41.5
 - Garis lintang 41°41'N nganti 47°30'N
 - Garis bujur 82°26'W nganti 90°31'W
Populasi  Rangking angka 8 ing AS
 - Total 9,938,444
 - Kapadhetan 179/sq mi 
67.55/km² (angka 15 in the US)
 - Median income  $44,627 (angka 21)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Mount Arvon[1]
1,979 ft  (603 m)
 - Mean 902 ft  (275 m)
 - Titik paling cendhèk Tlaga Erie[1]
571 ft  (174 m)
Mlebu Union  26 Januari, 1837 (angka 26)
Gubernur Jennifer Granholm (D)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Carl Levin (D)
Debbie Stabenow (D)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu  
 - most of state Eastern: UTC-5/-4
 - 4 U.P. counties Central: UTC-6/-5
Cekakan MI US-MI
Situs web www.michigan.gov

Michigan iku praja gedhé dhéwé angka 11 ing Amèrika Sarékat Praja iki dumadi saka rong ujung (kahubungaké déning Kreteg Mackinac). Praja iki minangka praja angka 26 gabung menyang nagara Amérika Sarékat ing 26 Januari, 1837. Michigan uga dadi praja pisanan sing ninggal ukum pati.

Kutha-kutha[besut | besut sumber]

Kutha krajan Michigan ya iku Lansing, lan kutha gedhé kalebu Detroit, Ann Arbor, Flint, Grand Rapids, and Saginaw. Marquette is the largest city in the Upper Peninsula.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Dijupuk 2006-11-06.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)