Vermont

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
State of Vermont
Flag of Vermont State seal of Vermont
Flag of Vermont Great Seal of Vermont
Julukan: The Green Mountain State
Motto: Freedom and Unity
Map of the United States with Vermont highlighted
Basa resmi None[1]
Ibukutha Montpelier
Kutha paling gedhé Burlington
Area  Ranking ka-45 ing AS
 - Total 9,620 sq mi
(24,923 km²)
 - Jembar 80 miles (130 km)
 - Dawa 160 miles (260 km)
 - % banyu 3.8
 - Garis lintang 42°44'N nganti 45°0'43"N
 - Garis bujur 71°28'W nganti 73°26'W
Populasi  Rangking ka-49 ing AS
 - Total 608,827
 - Kapadhetan 65.8/sq mi 
25.41/km² (ka-30 in the US)
 - Median income  $45,692 (ka-19)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Mount Mansfield[2]
4,393 ft  (1,340 m)
 - Mean 1,000 ft  (300 m)
 - Titik paling cendhèk Lake Champlain[2]
95 ft  (29 m)
Mlebu Union  4 Maret, 1791 (14th)
Gubernur Jim Douglas (R)
Lètnan Gubernur Brian Dubie (D)
Senator Patrick Leahy (D)
Bernie Sanders (I)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Eastern: UTC-5/-4 (DST)
Cekakan US-VT
Situs web www.vermont.gov

Vermont iku sawijining praja ing Amérika Sarékat. Kutha krajané ya iku Montpelier lan kutha gedhé dhéwé ya iku Burlington.

Vermont wewatesan ing sisih kidul karo Massachusetts, ing sisih wétan karo New Hampshire, ing sisih kulon karo New York, lan ing sisih lor karo provinsi Quebec, Kanada.

Vermont dadi nagara pérangan ing taun 1791

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ http://www.proenglish.org/issues/offeng/states.html#vt
  2. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Dijupuk 2006-11-8.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)