Washington, D.C.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gendéra Washington, D.C.
Gedhung Putih dideleng saka Washington Monument Park.
Gedhong Capitol Hill.

Washington, District of Columbia ya iku kutha krajan Amérika Sarékat. Kutha iki ora kalebu praja ngendi baé, nanging minangka wewengkon fédheral. Minangka pusat pamaréntahan nagara Amérika Sarékat, Kutha Washington ora banjur uga dadi kutha dagang lan ékonomi. Tata ruangé diutamaaké kanggo kantor-kantor pamaréntah lan kegiyatan para diplomat saka mancanagara.

Saliyané iku, sing ndunungi kutha iki nduwé hak pilih ing pemilihan umum, nanging ora duwé wakil ing kongres, parlemené Amérika Sarékat. Padunung kutha iki udakara 600.000 wong. Komposisi relatif padununge ya iku kurang luwih 65% ras kulit ireng, 30% ras kulit putih, lan 5% sing liyané.

Pariwisata[besut | besut sumber]

Gladri[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]