Thomas Jefferson

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Thomas Jefferson
Thomas Jefferson

Thomas Jefferson (17431826) dilukis déning Rembrandt Peale pada 1800.


Mangsa jabatan
4 Maret 1801 – 4 Maret 1809
Pejabat sadurungé John Adams
Pengganti James Madison

Lair 13 April 1743 / (O.S 2 April 1743
Shadwell, Virginia
Tilar donya 4 Juli 1826 (umur 83)
Charlottesville, Virginia
Kabangsan Amérika
Partai pulitik Demokratik-Republikan
Pasangan Martha Wayles Skelton Jefferson
Agama Deist
Tapak asma Thomas Jefferson's signature

Thomas Jefferson lair ing Shadwell, Virginia, 13 April 1743 – tilar donya ing Charlottesville, Virginia, 4 Juli 1826 kanthi umur83 taun iku Presidhèn Amérika Sarékat sing katelu kanthi mangsa jabatan saka taun 1801 nganti 1809.[rujukan?] Thomas Jefferson uga dadi Pencetus Déklarasi Kamardikan (1776) lan bapak pendhiri Amérika Sarékat.[1]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  • Buku Presiden - Presiden Amerika Serikat, dibabar déning Dinas Penerangan lan Kabudayan Amérika Sarékat, Jakarta (2003)
  • The Presidents, A Reference History. Editor. Henry F. Graff. Edisi kedua. Penerbit Scribners 1996
  • (en) Biografi Thomas Jefferson
  • (en) Biografi presiden-presiden Amerika Serikat hal. 547. Buku Fakta dan Almanak 2002.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Thomas Jefferson ing Wikimedia Commons.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Thomas_Jefferson&oldid=829164"