James Madison

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
James Madison
James Madison

James Madison, 1751-1836


Mangsa Kalenggahan
4 Maret 1809 – 4 Maret 1817
Pangageng sadurungé Thomas Jefferson
Pengganti James Monroe

Lair (1751-03-16)Maret 16, 1751
Port Conway, Virginia
Surud Juni 28, 1836(1836-06-28) (umur 85)
Montpelier, Virginia
Kabangsan Amerika
Partai pulitik Républiken-Dhémokrat
Pasangan Dolley Todd Madison
Pegawéyan Pengacara
Agama Episkopal
Tapak asma James Madison's signature

James Madison (dipunlairaken ing Port Conway, Virginia, 16 Maret 1751 – surud ing Montpelier, Virginia, 28 Juni 1836 kanthi umur 85 taun) ya iku politikus Amerika lan Presiden Amerika Serikat kaping-4 (1809–1817).[1] James ya iku Bapak Pendiri nagara Amerika Serikat[1]. James Madison dilairake ing Port Conway, Virginia, tanggal 16 Maret 1751.[1] James sekolah jurusan ilmu kesusastraan, filsafat, teologi lan dasar-dasar pemerintahan ing Universitas kang saiki dikenal dadi Universitas Princeton, New Jersey[2]. Sakwise lulus saka universitas, James banjur nerusake pelajarane babagan ukum lah filsafat ana ing ngomah.[2] Sakdurunge njabat presiden, James wis duwé pangalaman kang akeh lan pengalamane uga duwé kesan, salah sijine ya iku ; ketua panitia revolusioner ing Virginia, anggota delegasi Konvensi Virginia kang ngusulake supaya dibentuk Kongres Kontinental, dadi anggota kongres kontinental lan melu gawé lan ngesahake ke-10 amandemen pisanan saka Konstitusi Amerika.[1] Amandemen iki banjur dikenal dadi Piagam Hak-Hak Azazi, kang isine kayata, njamin kebebasan pers lan kebebasan ngomong ing Amerika Serikat[3]. Merga peranane nyusun lan ngesahake Konstitusi Amerika Serikat, mula banjur James Madison dikenal dadi "Bapak Konstitusi".[1] Saksuwene Konvensi penyusunan konstitusi, saben dina James Madison gawé cathetan paling penting ngenani kegiatan - kegiatan konvensi kasebut[4].James Madison asale saka partae Democratic-Republican, nalika njabat James dikancani déning wakil presiden Elbridge Gerry.

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e www.notablebiographies.com
  2. ^ a b americanhistory.about.com
  3. ^ Suhindriyo.1999.Biografi Singkat Presiden-Presiden Amerika Serikat. Yogyakarta: Yayasan Pustaka Nusatama, hal.15
  4. ^ http://www.whitehouse.gov/about/presidents/jamesmadison


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=James_Madison&oldid=1053553"