Woodrow Wilson

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Woodrow Wilson
Woodrow Wilson

Masa jabatan
4 Maret 1913 – 4 Maret 1921
Wakil Presiden Thomas R. Marshall (1913-1921)
Sadurungé William Howard Taft
Pengganti Warren G. Harding

Masa jabatan
17 Januari 1911 – 1 Maret 1913
Sadurungé John Franklin Fort
Pengganti James Fairman Fielder

Mangsa jabatan
1902 – 1910
Sadurungé Francis L. Patton
Pengganti John Aikman Stewart

Lahir 28 Desember 1856
Staunton, Virginia
Meninggal Fèbruari 3, 1924(1924-02-03) (umur 67)
Washington, D.C.
Partai politik Dhémokrat
Suami/Istri Ellen Axson Wilson
Edith Bolling Galt Wilson
Anak Margaret Woodrow Wilson
Jessie Wilson
Eleanor R. Wilson
Almamater Princeton University
University of Virginia
Johns Hopkins University
Pekerjaan Akademik (ilmu pulitik)
Pengacara
Agama Presbiterian
Tanda tangan Woodrow Wilson's signature

Thomas Woodrow Wilson (dipunlairaken ing Staunton, Virginia, 28 Desember 1856 – surud ing Washington, D.C., 3 Februari 1924 kanthi umur 67 taun) punika Presiden Amérika Sarékat ingkang ka-28 (1913–1921).[1] Minangka nduwèni aliran utawa nganut Presbiterian, panjenengané kacathet jroning sajarah uga politisi kang religius.[2] Panjenengné uga kagolong tokoh reformasi Dhémokrat, Panjenengné kapilih minangka dadi Gubernur New Jersey ka-34 ing taun (1910) lan dadi Presidhèn ing taun 1912.[3] Panjenengné njabat wiwit taun 1913 nganthi 1921.[4] Panjenengné lair ing Staunton, Virginia (Amérika Sarékat) lan tilar donya tanggal 3 Februari 1924.[5] Wilson kaasal saka parté Dhémokrat.[6]

Referensi[sunting | besut sumber]

Deleng uga[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Woodrow_Wilson&oldid=1053695"