John Quincy Adams

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
John Quincy Adams
John Quincy Adams

Mangsa Kalenggahan
4 Maret 1825 – 4 Maret 1829
Pangageng sadurungé James Monroe
Pengganti Andrew Jackson

Mangsa Kalenggahan
1803 – 8 Juni 1808
Pangageng sadurungé Jonathan Mason
Pengganti James Lloyd

Mangsa Kalenggahan
22 September 1817 – 3 Maret 1825
Pangageng sadurungé James Monroe
Pengganti Henry Clay

Anggota Dewan Perwakilan AS
saka distrik 8th, 11th, and 12th Massachusetts
Mangsa Kalenggahan
4 Maret 1831 – 23 Februari 1848

Mangsa Kalenggahan
1815 – 1817
Pangageng sadurungé Jonathan Russell sebagai Chargé d'affaires
Pengganti Richard Russell

Mangsa Kalenggahan
1809 – 1814
Pangageng sadurungé William Short
Pengganti James A. Bayard

Mangsa Kalenggahan
1797 – 1801
Pangageng sadurungé New Office
Pengganti Henry Wheaton (after 34 years)

Mangsa Kalenggahan
1794 – 1797
Pangageng sadurungé William Short
Pengganti William Vans Murray

Mangsa Kalenggahan
1802 – 1803

Lair 11 Juli 1767
Braintree, Massachusetts
Surud Fèbruari 23, 1848(1848-02-23) (aged 80)
Washington, D.C.
Papan pasaréyan United First Parish Church, Quincy, Massachusetts
42°15′04″L 71°00′13″Kl / 42.25111°L 71.00361°Kl / 42.25111; -71.00361Koordinat: 42°15′04″L 71°00′13″Kl / 42.25111°L 71.00361°Kl / 42.25111; -71.00361
Partai pulitik Federalist
Democratic-Republican
National Republican
Anti-Masonic
Whig
Pasangan Louisa Catherine Johnson
Anak Louisa Adams
George Washington Adams
John Adams
Charles Francis Adams
Almamater Universitas Leiden
Universitas Harvard
Pegawéyan Pengacara
Agama Unitarianisme
Tapak asma John Quincy Adams's signature

John Quincy Adams (dipunlairaken ing Braintree, Massachusetts, 11 Juli 1767 – surud ing Washington, D.C., 23 Februari 1848 kanthi umur 80 taun) ya iku diplomat, pulitikus, lan Presiden Amerika Serikat kang kaping-6 kanthi masa jabatan 4 Maret 1825 - 4 Maret 1829.[1] Adams ya iku putra saka Presiden John Adams lan Abigail Adams[2]. John Quincy Adams lair ing Braintree saiki (Quincy), Massachusetts tanggal 11 Juli 1767.[2] Ana ing taun pisanan revolusi Amerika Serikat, John Quincy Adams oleh pendidikan saka wong tuwane, banjur Adams nerusake sekolah ing Paris, Leiden, lan Universitas Harvard, Amerika Serikat.[2] Dhewekw oleh gelar sarjana nalika umure 21 taun[3]. John Quincy Adams mahir dalam basa dan sejarah kuno.[3] Ia adalah seorang pengacara Amerika, diplomat, dan politisi.[3]

Karier[sunting | besut sumber]

Sakwise sinau babagan ukum, John Quincy Adams dadi pengacara ana ing Boston, Massachuset.[4] Adams uga nulis artikel kanggo sawijining warta padinan ing Boston.[4] Presiden George Washington seneng marang artikel artikel kang ditulis déning Adams, artikel - artikel iki mertahanake kebijaksanaan Presiden kang jalanake pulitik netral marang tindak - tanduk pulitik utusan Perancis ing Amerika Serikat.[4] Taun 1793, Presiden George Washington ngangkat Adams dadi wakil Amerika Serikat ing negeri Walanda, nalika jaman semana umure nembe 26 taun.[4] Sakwise Walanda, Adams ditugasake ana ing Berlin, Jerman.[4] Tahun 1802, nalika umure 36 taun dheweke kapilih dadi utusan Amerika kanggo Rusia.[4] Nalika tugas ana ing pimpinane Presiden James Monroe, John Quincy Adams kalebu dadi sawijining menteri luar negeri Amerika serikat kang paling ulung.[4] Salah sijine kesuksesane ya iku ndadekake Florida, kang wiwitane isih dadi jajahan Spayol, dadi salah siji nagara bagian Amerika Serikat.[4] Bebarengan karo Presiden James Monroe, Adams melu gawé Doktrin Monroe, kang mrentahake kanggo Éropah kanggo ora melu campur tangan ana ing urusan dalam negeri nagara - nagara Amerika Latin.[4]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ Suhindriyo.2009.Biografi Singkat Presiden-Presiden Amerika Serikat. Yogyakarta: Yayasan Pustaka Nusatama, hal.22
  2. ^ a b c americanhistory.about.com
  3. ^ a b c www.historycentral.com
  4. ^ a b c d e f g h i www.whitehouse.gov