John Quincy Adams

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
John Quincy Adams
John Quincy Adams.jpg
Presiden Amerika Serikat 6
Lungguh
4 Maret 1825 – 4 Maret 1829
Wakil Présidhèn John C. Calhoun
Kadhisiki James Monroe
Kagantèni Andrew Jackson
Senator Amerika Serikat
from Massachusetts
Lungguh
1803 – 8 Juni 1808
Kadhisiki Jonathan Mason
Kagantèni James Lloyd
Mentri Luar Negeri Amerika Serikat 6
Lungguh
22 September 1817 – 3 Maret 1825
Présidhèn James Monroe
Kadhisiki James Monroe
Kagantèni Henry Clay
Member of the U.S. House of Representatives
from Massachusetts's 8th, 11th, and 12th district
Lungguh
4 Maret 1831 – 23 Februari 1848
Amerika Serikat Ambassador to Britania Raya
Lungguh
1815–1817
Présidhèn James Madison
Kadhisiki Jonathan Russell sebagai Chargé d'affaires
Kagantèni Richard Russell
Amerika Serikat Ambassador to Russia
Lungguh
1809–1814
Présidhèn James Madison
Kadhisiki William Short
Kagantèni James A. Bayard
Amerika Serikat Ambassador to Prussia
Lungguh
1797–1801
Présidhèn John Adams
Kadhisiki New Office
Kagantèni Henry Wheaton (after 34 years)
Amerika Serikat Ambassador to Walanda
Lungguh
1794–1797
Présidhèn George Washington
Kadhisiki William Short
Kagantèni William Vans Murray
Member of the Massachusetts State Senate
Lungguh
1802–1803
Rerincèn priangga
Lair 11 Juli 1767
Braintree, Massachusetts
Pati Fèbruari 23, 1848(1848-02-23) (umur 80)
Washington, D.C.
Pakuburan United First Parish Church, Quincy, Massachusetts
42°15′04″N 71°00′13″W / 42.25111°N 71.00361°W / 42.25111; -71.00361Koordhinat: 42°15′04″N 71°00′13″W / 42.25111°N 71.00361°W / 42.25111; -71.00361
Parté pulitik Federalist
Democratic-Republican
National Republican
Anti-Masonic
Whig
Sisihan Louisa Catherine Johnson
Anak Louisa Adams
George Washington Adams
John Adams
Charles Francis Adams
Almamater Universitas Leiden
Universitas Harvard
Panggaota Pengacara
Agama Unitarianisme
Tandha tangan

John Quincy Adams (lair ing Braintree, Massachusetts, 11 Juli 1767 – pati di Washington, D.C., 23 Fèbruari 1848 ing yuswa 80 taun) ya iku diplomat, pulitikus, lan Presidèn Amérika Serikat kang kaping-6 kanthi masa jabatan 4 Maret 1825 - 4 Maret 1829.[1] Adams ya iku putra saka Presidèn John Adams lan Abigail Adams[2]. John Quincy Adams lair ing Braintree saiki (Quincy), Massachusetts tanggal 11 Juli 1767.[2] Ana ing taun pisanan révolusi Amérika Serikat, John Quincy Adams oleh pendidikan saka wong tuwané, banjur Adams nerusaké sekolah ing Paris, Leiden, lan Universitas Harvard, Amérika Serikat.[2] Dhèwèké olèh gelar sarjana nalika umuré 21 taun[3]. John Quincy Adams pinter ing bab basa lan sejarah kuno.[3] dhèwèké uga salah sawijiné pengacara Amerika, diplomat, lan politisi.[3]

Karier[besut | besut sumber]

Sakwisé sinau babagan ukum, John Quincy Adams dadi pengacara ana ing Boston, Massachuset.[4] Adams uga nulis artikel kanggo sawijining warta padinan ing Boston.[4] Presidèn George Washington seneng marang artikel artikel kang ditulis déning Adams, artikel - artikel iki mertahanaké kebijaksanaan Presidèn kang nglakokaké pulitik netral marang tindak - tanduk pulitik utusan Perancis ing Amérika Serikat.[4] Taun 1793, Presidèn George Washington ngangkat Adams dadi wakil Amérika Serikat ing negeri Walanda, nalika jaman semana umuré nembé 26 taun.[4] Sakwisé Walanda, Adams ditugasaké ana ing Berlin, Jerman.[4] Tahun 1802, nalika umuré 36 taun dhèwèké kapilih dadi utusan Amérika kanggo Rusia.[4] Nalika tugas ana ing pimpinané Presidèn James Monroe, John Quincy Adams kalebu dadi sawijining menteri luar negeri Amérika serikat kang paling ulung.[4] Salah sijiné kesuksèsané ya iku ndadèkaké Florida, kang wiwitané isih dadi jajahan Spayol, dadi salah siji nagara bagian Amérika Serikat.[4] Bebarengan karo Presidèn James Monroe, Adams melu gawé Doktrin Monroe, kang mrèntahaké kanggo Éropah kanggo ora melu campur tangan ana ing urusan dalam negeri nagara - nagara Amérika Latin.[4]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Suhindriyo.2009.Biografi Singkat Presidèn-Presidèn Amérika Serikat. Yogyakarta: Yayasan Pustaka Nusatama, hal.22
  2. ^ a b c americanhistory.about.com
  3. ^ a b c www.historycentral.com
  4. ^ a b c d e f g h i www.whitehouse.gov