John Quincy Adams

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
John Quincy Adams
John Quincy Adams

Mangsa jabatan
4 Maret 1825 – 4 Maret 1829
Pejabat sadurungé James Monroe
Pengganti Andrew Jackson

Mangsa jabatan
1803 – 8 Juni 1808
Pejabat sadurungé Jonathan Mason
Pengganti James Lloyd

Mangsa jabatan
22 September 1817 – 3 Maret 1825
Pejabat sadurungé James Monroe
Pengganti Henry Clay

Anggota Dewan Perwakilan AS
saka distrik 8th, 11th, and 12th Massachusetts
Mangsa jabatan
4 Maret 1831 – 23 Februari 1848

Mangsa jabatan
1815 – 1817
Pejabat sadurungé Jonathan Russell sebagai Chargé d'affaires
Pengganti Richard Russell

Mangsa jabatan
1809 – 1814
Pejabat sadurungé William Short
Pengganti James A. Bayard

Mangsa jabatan
1797 – 1801
Pejabat sadurungé New Office
Pengganti Henry Wheaton (after 34 years)

Mangsa jabatan
1794 – 1797
Pejabat sadurungé William Short
Pengganti William Vans Murray

Mangsa jabatan
1802 – 1803

Lair 11 Juli 1767
Braintree, Massachusetts
Tilar donya 23 Februari 1848 (umur 80)
Washington, D.C.
Papan pasaréyan United First Parish Church, Quincy, Massachusetts
42°15′04″N 71°00′13″W / 42.25111°N 71.00361°W / 42.25111; -71.00361Koordinat: 42°15′04″N 71°00′13″W / 42.25111°N 71.00361°W / 42.25111; -71.00361
Partai pulitik Federalist
Democratic-Republican
National Republican
Anti-Masonic
Whig
Pasangan Louisa Catherine Johnson
Anak Louisa Adams
George Washington Adams
John Adams
Charles Francis Adams
Almamater Universitas Leiden
Universitas Harvard
Pegawéyan Pengacara
Agama Unitarianisme
Tapak asma John Quincy Adams's signature

John Quincy Adams (lair ing Braintree, Massachusetts, 11 Juli 1767 – tilar donya ing Washington, D.C., 23 Februari 1848 kanthi umur80 taun) yaiku sawijining diplomat, politikus, lan Presiden Amerika Serikat kang kaping-6 kanthi masa jabatan 4 Maret 1825 - 4 Maret 1829.[1] Adams yaiku putra saka Presiden John Adams lan Abigail Adams[2]. John Quincy Adams lair ing Braintree saiki (Quincy), Massachusetts tanggal 11 Juli 1767.[2] Ana ing taun pisanan revolusi Amerika Serikat, John Quincy Adams oleh pendidikan saka wong tuwane, banjur Adams nerusake sekolah ing Paris, Leiden, lan Universitas Harvard, Amerika Serikat.[2] Dhewekw oleh gelar sarjana nalika umure 21 taun[3]. John Quincy Adams mahir dalam bahasa dan sejarah kuno.[3] Ia adalah seorang pengacara Amerika, diplomat, dan politisi.[3]

Karier[sunting | sunting sumber]

Sakwise sinau babagan ukum, John Quincy Adams dadi pengacara ana ing Boston, Massachuset.[4] Adams uga nulis artikel kanggo sawijining warta padinan ing Boston.[4] Presiden George Washington seneng marang artikel artikel kang ditulis dening Adams, artikel - artikel iki mertahanake kebijaksanaan Presiden kang jalanake politik netral marang tindak - tanduk politik utusan Perancis ing Amerika Serikat.[4] Taun 1793, Presiden George Washington ngangkat Adams dadi wakil Amerika Serikat ing negeri Walanda, nalika jaman semana umure nembe 26 taun.[4] Sakwise Walanda, Adams ditugasake ana ing Berlin, Jerman.[4] Tahun 1802, nalika umure 36 taun dheweke kapilih dadi utusan Amerika kanggo Rusia.[4] Nalika tugas ana ing pimpinane Presiden James Monroe, John Quincy Adams kalebu dadi sawijining menteri luar negeri Amerika serikat kang paling ulung.[4] Salah sijine kesuksesane yaiku ndadekake Florida, kang wiwitane isih dadi jajahan Spayol, dadi salah siji negara bagian Amerika Serikat.[4] Bebarengan karo Presiden James Monroe, Adams melu gawe Doktrin Monroe, kang mrentahake kanggo Eropah kanggo ora melu campur tangan ana ing urusan dalam negeri negara - negara Amerika Latin.[4]




Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Suhindriyo.2009.Biografi Singkat Presiden-Presiden Amerika Serikat. Yogyakarta: Yayasan Pustaka Nusatama, hal.22
  2. ^ a b c americanhistory.about.com
  3. ^ a b c www.historycentral.com
  4. ^ a b c d e f g h i www.whitehouse.gov
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=John_Quincy_Adams&oldid=830543"