Herbert Hoover

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Herbert Clark Hoover
Herbert Clark Hoover by Greene, 1956.jpg
Présidhèn Amérika Sarékat ka-31
Lungguh
4 Maret 1929 – 4 Maret 1933
Wakil Présidhèn Charles Curtis
Kadhisiki Calvin Coolidge
Kagantèni Franklin D. Roosevelt
Rerincèn priangga
Lair 10 Agustus 1874
West Branch, Iowa
Pati Oktober 20, 1964(1964-10-20) (umur 90)
Kota New York, New York
Bangsa Amerika
Parté pulitik Républik
Sisihan Lou Henry Hoover
Anak Herbert Clark Hoover
Allan Henry Hoover
Panggaota Pengusaha
Insinyur
Tandha tangan

Herbert Clark Hoover (lair ing West Branch, Iowa, 10 Agustus 1874 – pati di Kota New York, New York, 20 Oktober 1964 ing yuswa 90 taun) ya iku Presiden Amérika Sarékat sing ka-31 (1929-1933). Mangsa jabatan Hoover sing utama dibayangi karo krisis ékonomi sing lekas saka taun 1929. Amarga iku, perkampungan-perkampungan miskin ing Amerika kasebut Hooverville (Kutha Hoover). Panjenengané uga salah sijining insinyur tambang, humanitarian, lan administrator. Panjenengané mènèhi contho komponèn Gerakan Pengiritan saka Era Progresif, nduwé pendapat perkara iku ya iku solusi teknis kanggo kabèh masalah sosial lan ékonomi kadudukan sing diadepi ing mangsa Dèprèsi Gedhé sing lekas nalika panjenengané dadi presidhèn.

Referensi[besut | besut sumber]

  • Claus Bernet: Herbert Hoover, in: BBKL, 30, 2009, 644-653: http://www.bautz.de/bbkl/h/hoover_h_c.shtml
  • Buku Presiden - Presiden Amerika Serikat, diterbitake déning Dinas Penerangan lan Kebudayaan Amerika Serikat, Jakarta (2003)


Sing mengku  sadurungé:
Joshua W. Alexander
United States Secretary of Commerce
5 Maret 192121 Agustus 1928
Diganti déning:
William F. Whiting
Sing mengku  sadurungé:
Calvin Coolidge
Nominator Presiden Parté Républik
1928 (menang), 1932 (kalah)
Diganti déning:
Alf Landon
Sing mengku  sadurungé:
Calvin Coolidge
Présidhèn Amérika Sarékat
4 Maret 19294 Maret 1933
Diganti déning:
Franklin D. Roosevelt


Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Herbert Hoover ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Herbert_Hoover&oldid=1053121"