Herbert Hoover

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Herbert Clark Hoover
Herbert Clark Hoover by Greene, 1956.jpg
Présidhèn Amérika Sarékat angka 31
Linggih
4 Maret 1929 – 4 Maret 1933
Wakil Présidhèn Charles Curtis
Kang sadurungé Calvin Coolidge
Kang sawisé Franklin D. Roosevelt
Rerincèn dhiri
Lair 10 Agustus 1874
West Branch, Iowa
Pati Oktober 20, 1964(1964-10-20) (umur 90)
Kota New York, New York
Bangsa Amérika
Parté pulitik Républik
Sisihan Lou Henry Hoover
Anak Herbert Clark Hoover
Allan Henry Hoover
Panggaota Pengusaha
Insinyur
Tandha tangan

Herbert Clark Hoover (lair ing West Branch, Iowa, 10 Agustus 1874 – pati ing Kota New York, New York, 20 Oktober 1964 ing yuswa 90 taun) ya iku Présidhèn Amérika Sarékat angka 31 (1929-1933). Mangsa kalungguhan Hoover kang utama dibayangi karo krisis ékonomi kang lekas saka taun 1929. Amarga iku, perkampungan-perkampungan miskin ing Amérika mau Hooverville (Kutha Hoover). Panjenengané uga salah sijining insinyur tambang, humanitarian, lan administrator. Panjenengané mènèhi contho komponèn Gerakan Pengiritan saka Era Progresif, nduwé penemu prakara iku ya iku solusi teknis kanggo kabèh masalah sosial lan ékonomi kadudukan kang diadepi ing mangsa Dèprèsi Gedhé kang lekas nalika panjenengané dadi présidhèn.

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Claus Bernet: Herbert Hoover, in: BBKL, 30, 2009, 644-653: http://www.bautz.de/bbkl/h/hoover_h_c.shtml
  • Buku Présidhèn - Présidhèn Amérika Sarékat, diterbitake déning Dinas Penerangan lan Kebudayaan Amérika Sarékat, Jakarta (2003)


Kang sadurungé
Joshua W. Alexander
United States Secretary of Commerce
5 Maret 192121 Agustus 1928
Kang sawisé
William F. Whiting
Kang sadurungé
Calvin Coolidge
Nominator Présidhèn Parté Républik
1928 (menang), 1932 (kalah)
Kang sawisé
Alf Landon
Kang sadurungé
Calvin Coolidge
Présidhèn Amérika Sarékat
4 Maret 19294 Maret 1933
Kang sawisé
Franklin D. Roosevelt



Cithakan:Amériangka Serikat-bio-stub