Herbert Hoover

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Herbert Clark Hoover
Herbert Hoover

Mangsa Kalenggahan
4 Maret 1929 – 4 Maret 1933
Pangageng sadurungé Calvin Coolidge
Pengganti Franklin D. Roosevelt

Lair 10 Agustus 1874
West Branch, Iowa
Surud Oktober 20, 1964(1964-10-20) (umur 90)
Kota New York, New York
Kabangsan Amerika
Partai pulitik Républik
Pasangan Lou Henry Hoover
Anak Herbert Clark Hoover
Allan Henry Hoover
Pegawéyan Pengusaha
Insinyur
Tapak asma Herbert Hoover's signature

Herbert Clark Hoover (dipunlairaken ing West Branch, Iowa, 10 Agustus 1874 – surud ing Kota New York, New York, 20 Oktober 1964 kanthi umur 90 taun) ya iku Presiden Amérika Sarékat sing ka-31 (1929-1933). Mangsa jabatan Hoover sing utama dibayangi karo krisis ékonomi sing lekas saka taun 1929. Amarga iku, perkampungan-perkampungan miskin ing Amerika kasebut Hooverville (Kutha Hoover). Panjenengané uga salah sijining insinyur tambang, humanitarian, lan administrator. Panjenengané mènèhi contho komponèn Gerakan Pengiritan saka Era Progresif, nduwé pendapat perkara iku ya iku solusi teknis kanggo kabèh masalah sosial lan ékonomi kadudukan sing diadepi ing mangsa Dèprèsi Gedhé sing lekas nalika panjenengané dadi presidhèn.

Referensi[sunting | besut sumber]

  • Claus Bernet: Herbert Hoover, in: BBKL, 30, 2009, 644-653: http://www.bautz.de/bbkl/h/hoover_h_c.shtml
  • Buku Presiden - Presiden Amerika Serikat, diterbitake déning Dinas Penerangan lan Kebudayaan Amerika Serikat, Jakarta (2003)


Sing mengku  sadurungé:
Joshua W. Alexander
United States Secretary of Commerce
5 Maret 192121 Agustus 1928
Diganti déning:
William F. Whiting
Sing mengku  sadurungé:
Calvin Coolidge
Nominator Presiden Parté Républik
1928 (menang), 1932 (kalah)
Diganti déning:
Alf Landon
Sing mengku  sadurungé:
Calvin Coolidge
Présidhèn Amérika Sarékat
4 Maret 19294 Maret 1933
Diganti déning:
Franklin D. Roosevelt


Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Herbert Hoover ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Herbert_Hoover&oldid=1053121"