Benjamin Harrison

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Benjamin Harrison
Benjamin Harrison

Masa jabatan
4 Maret 1889 – 4 Maret 1893
Wakil Presiden Levi P. Morton (1889-1893)
Sadurungé Grover Cleveland
Pengganti Grover Cleveland

Masa jabatan
4 Maret 1881 – 3 Maret 1887
Sadurungé Joseph E. McDonald
Pengganti David Turpie

Lahir 20 Agustus 1833
North Bend, Ohio
Meninggal Maret 13, 1901(1901-03-13) (umur 67)
Indianapolis, Indiana
Kebangsaan Amerika
Partai politik Républik
Suami/Istri Caroline Scott Harrison (istri ke-1)
Mary Scott Lord Dimmick (istri ke-2)
Almamater Universitas Miami
Pekerjaan Pengacara
Agama Presbiterian
Tanda tangan Benjamin Harrison's signature

Benjamin Harrison (lair ing North Bend, Ohio tanggal 20 Agustus 1833 lan tilar donya ing Indiana tanggal 13 Maret 1901) punika présidhèn Amérika Sarékat ingkang kaping 23,[1] ingkang njabat ing taun 1889 ngantos 1893.[2] Sadèrèngipun ndhapuk présidhèn Amérika Sarékat, panjenenganipun minangka sénator ing Indiana. Harrison asalipun saking parté républik lan panjenenganipun minangka wakilipun présidhèn inggih punika Levi P. Morton.[3] William Henry Harrison, présidhèn Amérika Sarékat kaping sanga punika éyangipun Benjamin Harrison.

Karier[besut | besut sumber]

Sasampunipun wisudha saking sekolah kukum, panjenenganipun pindhah dhateng Indiana lan mbikak praktik kukum. Nalika ing Amérika Sarékat wonten perang sadhèrèk, Harrison nilaraken karir kukum lan pindhah minangka tamtama infanteri. Benjamin naté dipuncalonaken minangka Gubernur Ohio ing taun 1876, ananging boten kasil. Salajengipun, Harrison kadhapuk sénator Amérika Sarékat.[1] Taun 1889, panjenenganipun kapilih présidhèn Amérika Sarékat.[1] Harrison jumeneng présidhèn boten amargi menang swanten ing pamilihan, kepara nalika semanten panjenenganipun kalah. Ananging amargi panjenenganipun menang swanten ing Déwan Pamilih, satunggalipun badan ingkang nemtokaken sinten ingkang badhé présidhèn Amérika Sarékat.[1] Benjamin Harrison pikantuk 100 èwu swanten pamilih, ingkang cacahipun kalah saking mungsuhipun, ananging Harrison menang ing Déwan Pamilih kanthi 233 swanten, déné mungsuhipun namung pikantuk 169 swanten.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (en)Benjamin Harrison dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)
  2. ^ (en)Benjamin Harrison dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)
  3. ^ (en)[1] dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

(en) Benjamin Harrison