William Henry Harrison

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
William Henry Harrison
William Henry Harrison

William Henry Harrison, 17731841


Masa jabatan
4 Maret 1841 – 4 April 1841
Wakil Presiden John Tyler (1841)
Sadurungé Martin Van Buren
Pengganti John Tyler

Masa jabatan
4 Maret 1825 – 20 Mei 1828
Sadurungé Ethan Allen Brown
Pengganti Jacob Burnet

Lahir 9 Februari 1773
Charles City County, Colony of Virginia
Meninggal April 4, 1841(1841-04-04) (umur 68)
Washington, D.C.
Kebangsaan Amerika
Partai politik Whig
Suami/Istri Anna Symmes Harrison
Almamater University of Pennsylvania
Pekerjaan Tentara
Agama Episkopal
Tanda tangan William Henry Harrison's signature

William Henry Harrison (lair ing Charles City County, Colony of Virginia, 9 Februari 1773 – pati di Washington, D.C., 4 April 1841 ing yuswa 68 taun) ya iku pimpinan militer Amerika, pulitikus, lan Presiden Amerika Serikat yang kaping-9.[1] Henry dilantik nalika tanggal 4 Maret 1841 lan mati 31 dina sakwise dilantik.[2] William H. Harrison ya iku presiden Amerika Serikat pisanan kang mati nalika isih njabat dadi presiden[2]. William H. Harrison lair tanggal 9 Februari 1773 ana ing Charles City, Virginia, Henry ya iku putra saka salah siji Pemimpin Amerika Serikat, Benjamin Harrison V[3] lan Elizabeth Basset[4]. Bapake Henry dadi salah sijine wong kang melu nandatangani Deklarasi Kemerdekaan Amerika.[2] Putune uga dadi Presiden Amerika Serikat kang kaping-23, ya iku Benjamin Harrison[4]. William Harrison wiwitane melu sinau ana ing babagan kedhokteran, nanging banjur mandeg nalika bapake mati.[4] Henry banjur dadi tentara lan oleh tugas 7 taun.[4] Taun 1812 nalika Amerika perang lawan Inggris, nalika iku William Harrison duwé pangkat Brigadir Jenderal, lan ngalahake pasukan gabungan Inggris lan Indian ing wewengkon kulon segara Amerika Serikat.[4] Kemenangan iki langsung mandegake ancaman penyerbuan Inggris ing sakbanjure menyang wewengkon iku lan ndadekake jenenge misuwur.[4]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Suhindriyo. 1999.Biografi Singkat Presiden-Presiden Amerika Serikat.Yogyakarta: Yayasan Pustaka Nusatama, hal.32.
  2. ^ a b c www.whitehouse.gov
  3. ^ www.ipl.org
  4. ^ a b c d e f www.answers.com Cacad panyuplik: Invalid <ref> tag; name "internet3" defined multiple times with different content