Harry S. Truman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Harry S. Truman
Harry S. Truman

Masa jabatan
12 April 1945 – 20 Januari 1953
Wakil Presiden Tidak Ada (1945-1949)[1],
Alben W. Barkley (1949-1953)
Sadurungé Franklin D. Roosevelt
Pengganti Dwight D. Eisenhower

Masa jabatan
20 Januari 1945 – 12 April 1945
Presiden Franklin D. Roosevelt
Sadurungé Henry A. Wallace
Pengganti Alben W. Barkley

Mangsa jabatan
3 Januari 1935 – 17 Januari 1945
Sadurungé Roscoe C. Patterson
Pengganti Frank P. Briggs

Lahir 8 Mèi 1884
Lamar, Missouri
Meninggal Dhésèmber 26, 1972(1972-12-26) (umur 88)
Kansas City, Missouri
Kebangsaan Amérika
Partai politik Dhémokrat
Suami/Istri Bess Wallace Truman
Anak Mary Margaret Truman
Pekerjaan Pengusaha kecil
Petani
Agama Gréja Baptis
Tanda tangan Harry S. Truman's signature

Harry S. Truman (lair ing Lamar, Missouri 8 Mèi 1884, lan tilar donya ing Kansas City, Missouri tanggal 26 Dhésèmber 1972) inggih punika Présidhèn Amérika Sarékat kaping 33 (taun 1945 ngantos dumugi taun 1953).[2] Saderengipun Truman gadhah kalungguhan minangka Wakil Présidhèn Amérika Sarékat Amérika Sarékat.[2] Panjenenganipun nggantosaken Franklin D. Roosevelt amargi tilar donya.[2]

Nalika panjenenganipun njabat présidhèn ingkang kaping kalihipun, Truman gadhah wakil présidhèn Alben W. Barkley. Truman punika asalipun saking Parte Dhémokrat Amérika Sarékat.[2]

Wekdal Harry S. Truman njabat dados présidhèn wonten prastawa ingkang awrat kados:

Wekdal alitipun[besut | besut sumber]

Harry S. Truman dipunlairaken ing praja Missouri ing tanggal 8 Mèi 1884. Panjenenganipun ageng ing kutha Independence, Missouri.

Wiwitan karieripun[besut | besut sumber]

Nalika Perang Dunia I Truman tindak dhateng Perancis minangka tamtama ingkang gadhah kalungguhan kapten. Sasampunipun wangsul inggih nalika taun 1919, panjenenganipun "nandhur artanipun" wonten ing salah satunggalipun toko perusahaan pakaian, ananging usahanipun boten kasil. Wekdal mudhanipun, Truman sengkut banget kaliyan Parte Dhémokrat.

Harry S. Truman mangun bale wisma kaliyan Bess Wallace nalika tanggal 28 Juni 1919, lan pikantuk satunggal putri. Nalika samanten panjenenganipun kalebet tiyang tani ingkang makmur sadangunipun kalih welas taun. Taun 1922 Truman kapilih minangka jaksa laladan, sanajan panjenenganipun sanès ahli ing bab ukum. Kagem ngicali kekiranganipun punika, Truman ndhèrèk kuliah dalu wonten ing salah satunggalipun Sekolah Ageng Hukum sadangunipun kalih taun.

Nalika Perang Dunia II, panjenenganipun dados Ketua Panitia Penyelidik Perang ing Senat, ingkang nalisir pamborososan arta kagunganipun nagari lan korupsi. Kinten-kinten nalika Truman njabat kalungguhan punika, panjenenganipun sampun nylemetaken arta nagara kathahipun 15 milyar dollar.

Masa kepresidenan[besut | besut sumber]

Taun 1944, Harry Truman dados wakil presidenipun Franklin Roosevelt.[3] Nalika Présidhèn Roosevelt tilar donya tanggal 12 April 1945, lajeng Harry s. Truman dipundadosaken présidhèn.[3] Minangka présidhèn, Harry S. Truman sampun naté mendhet sawatawis kaputusan ingkang awrat tumrap sajarah. Sasampunipun Jerman saged dipuntelukaken wonten ing Perang Dunia II, Amérika Sarékat saged mendésak Jepang supados nyerah, ananging Jepang boten kersa nyerah.[3] Sasampunipun musyawarah kaliyan sadaya penasihatipun, Présidhèn Truman paring dhawuh supados kutha-kutha ing Jepang ingkang gadhah usaha perang dipunserang kemawon, kados kutha Hiroshima lan Nagasaki. Sasampunipun kutha-kutha dipunbom kanthi bom atom lajeng Jepang nembé kalah.[3]


Sing mengku  sadurungé:
[[Roscoe C.

Patterson]]

Senator Amérika Sarékat (Class 1) dari Missouri
1935– 1945
Diganti déning:
Frank P. Briggs
Sing mengku  sadurungé:
Henry A. Wallace
Kandidat Wakil Présidhèn Parté Dhémokrat
1944 (menang)
Diganti déning:
Alben W. Barkley
Sing mengku  sadurungé:
Henry A. Wallace
Wakil Présidhèn Amérika Sarékat
20 Januari 194512 April 1945
Diganti déning:
Alben W. Barkley
Sing mengku  sadurungé:
Franklin D. Roosevelt
Présidhèn Amérika Sarékat
12 April 194520 Januari 1953
Diganti déning:
Dwight D. Eisenhower
Sing mengku  sadurungé:
Franklin D. Roosevelt
Kandidat Présidhèn Parté Dhémokrat
1948 (menang)
Diganti déning:
Adlai Stevenson


Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Until the adoption of the Twenty-fifth Amendment to the United States Constitution in 1965, there was no provision for filling a mid-term vacancy in the office of Vice President. Find Law for Legal Professionals - U.S. Constitution: Twenty-Fifth Amendment - Annotations
  2. ^ a b c d [1] dipunundhuh tanggal 30 Juni 2011)
  3. ^ a b c d Harry S. Truman dipunundhuh tanggal 30 Juni 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Harry S. Truman