Jepang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Nippon/Nihon-koku
日本国
Gendéra Jepang Segel Kaisar
(Gendéra Jepang) (Sègel Kakaisaran)
Japan-location-cia.gif
Basa resmi Basa Jepang
Ibu kutha Tokyo (uga kutha paling gedhé)
Kaisar Akihito
Perdana Mentri Naoto Kan
Wilayah
 - Total
 - % air
Urutan angka 60
377.837 km²
0,8%
Pedunung
 - Total (2006)
 - Kapadhetan
Urutan angka 7
127.655.345
323/km²
PDB
 - Total (PPP, 2003)
 - Total (Nominal)
 - PDB/kapita (PPP)
 - PDB/kapita (Nominal)
 
$3,6 trilyun (Urutan angka 3)
$4,3 trilyun (Urutan angka 2)
$28.700 (Urutan angka 13)
$31.410 (Urutan angka 9)
Valuta Yen (JPY, ¥)
Zona wektu UTC+9
Lagu kabangsan "Kimi Ga Yo"
TLD .jp
Kodhe telpon 81

Jepang (basa Jepang: 日本 Nippon/NihonSwara rungokna, sacara harafiah: "asal-usulé srengéngé") yaiku sawijining Negara ing Asia Wétan sing papané ing sawijining ranté kapuloan bawana Asia ing pojok kulon Samodra Pasifik. Pulo-pulo paling gedhé yaiku, saka lor ngidul, Hokkaido (北海道), Honshu (本州, pulo paling gedhé), Shikoku (四国), lan Kyushu (九州). Sapérangan pulo-pulo cilik ana ing saceraké papat pulo iki, kalebu sawijining klompok pulo-pulo cilik sing ana ing sisih kidul ing Okinawa. Jepang kaperang saka 6.852 pulo[1] kang ndadekaken Jepang kalebu negara kapuloan. Pulo-pulo utama saka lor menyang kidul yaiku Hokkaido, Honshu (pulo paling gedhe), Shikoku, lan Kyushu. Gunggung 97 % wewengkon dharatan Jepang ana ing patang pulo gedhe iki. Saperangan gedhe pulo ing Jepang arupa pagunungan, lan saperangan liyane arupa gunung kang ngandhut geni. Gunung paling dhuwur ing Jepang yaiku Gunung Fuji.

Wigati[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  • Conrad Totman, 2000. 'A History of Modern Japan. Blackwell Publishers.'
  • C.H. Kwan. 2001. 'Yen Bloc: Toward Economic Integration in Asia.' Brookings Institution Press.
  • Bernson, Mary Hammond and Elaine Magnusson, eds. Modern Japan: An Idea Book for K-12 Teachers. Multicultural Education Resource Serial. Olympia, WA: Office of the State Superintendent of Public Instruction, 1984. ED 252 486.
  • Cogan, John J. and Donald O. Schneider, eds. Perspectives on Japan: A Guide for Teachers. Washington, DC: National Council for the Social Studies, 1983. ED 236 090.
  • East Meets West: Mutual Images. Stanford, CA: California Center for Research in International Studies, l980. ED 196 765.
  • Kaderabeck, Leslie. The Japanese Automobile Worker: A Microcosm of Japan's Success. 1985. ED 263 041.
  • Murphy, Carole. A Step by Step Guide for Planning a Japanese Cultural Festival. 1983. ED 238 748.
  • Wojtan, Linda S. Free Resources for Teaching about Japan. Bloomington, IN: Midwest Program for Teaching about Japan, Indiana University, 1986. ED 270 3891.

Peringkat internasional[sunting | sunting sumber]

Pirsanana uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Resmi[sunting | sunting sumber]

Liyané[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jepang&oldid=872297"