Warren G. Harding

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Warren Gamaliel Harding
Warren G. Harding

Mangsa Kalenggahan
4 Maret 1921 – 2 Agustus 1923
Pangageng sadurungé Woodrow Wilson
Pengganti Calvin Coolidge

Lair 2 November 1865
Dekat Blooming Grove, Ohio
Surud 2 Agustus 1923 (umur 57)
San Francisco, California
Kabangsan Amerika
Partai pulitik Republik
Pasangan Florence Harding
Anak Marshall (Anak tiri)
Pegawéyan Jurnalis dan Pengusaha
Agama Baptis
Tapak asma Warren G. Harding's signature

Warren Gamaliel Harding (dipunlairaken ing Dekat Blooming Grove, Ohio, 2 November 1865 – surud ing San Francisco, California, 2 Agustus 1923 kanthi umur 57 taun) yaiku salah sijing politisi Amerika lan Presiden Amérika Sarékat sing ka-29 (1921-1923)[1]. Panjenengané yaiku Présidhèn Amérika Sarékat keenem sing tilar donya nalika isih njabat[2]. Panjenengané tilar donya tanggal 2 Agustus 1923[3] ing San Francisco, California amarga kenèk serangan jantung[4]. Minangka salah sijining anggota Partai Republik saka Amérika Sarékat kanggo wilayah Ohio[5], panjenengané dikancani dening wakil presidhèn Calvin Coolidge sing salanjuté nggantèkaké posisiné minangka Présidhèn Amérika Sarékat sawisé tilar donya[6].

Referensi[sunting | Owah sumber]

Deleng uga[sunting | Owah sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Warren_G._Harding&oldid=944926"