George Washington

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
George Washington
Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpg
George Washington, 17321799
Présidhèn Amérika Sarékat pertama
Lungguh
30 April 1789 – 4 Maret 1797
Wakil Présidhèn John Adams
Kadhisiki Tidak ada
Kagantèni John Adams
Rerincèn priangga
Lair 22 Februari 1732
Westmoreland County, Colony and Dominion of Virginia, Amerika Utara Britania
Pati Dhésèmber 14, 1799(1799-12-14) (umur 67)
Mount Vernon, Virginia, Amérika Sarékat
Bangsa Amerika
Parté pulitik Tidak ada
Sisihan Martha Dandridge Custis Washington
Agama Anglikan/Episkopal
Tandha tangan

George Washington (22 Februari 1732 - 14 Desember 1799) iku Présidhèn Amérika Sarékat (1789–1797) sing kapisan. Ing umur 11 taun bapaké tilar donya. George Washington wiwitané nyambut gawé minangka mantri ukur, banjur mlebu tentara ing umur 21 taun, lan diangkat dadi Letnan Kolonèl wektu mèlu wajib militèr déning Gubernur nagara bagéan Virginia. Omah-omah taun 1759 karo Martha Dandridge Custis Washington, George Washington ngurus perkebunané sing jembar ing Virginia lan menjadi anggota Dewan Perwakilan Rakyat Virginia, hingga Revolusi Amerika pecah. George Washington minangka anggota perkumpulan rahasia Freemasonry. Ing taun 1789 sawisé Konstitusi disahaké, Washington dipilih kanthi swara utuh dadi Présidhèn Amérika sing kapisan. Washington nglakoni rong mangsa jabatan wiwit taun 1789 nganti taun 1797, didampingi déning John Adams minangka Wakil Présidhèn . Jroning pidhato perpisahané ing taun 1797, Washington nyerokaké marang rakyat Amérika Sarékat supaya ninggalaké rasa kapartéan lan rasa kelaladanan sing kagedhèn.

Ing taun 1799, George Washington tilar donya ing umur 67 taun ing Mount Vernon, sawisé telung taun mudhun jabatan minangka presidhèn. Washington ora nduwèni katurunan, mung ana siji anak angkat.

Referensi[besut | besut sumber]

  • Presiden - Présidhèn Amérika Sarékat; Diterbitaké déning Dinas Penerangan lan Kabudayan Amérika Sarékat, Jakarta (2003)
  • The Presidents, A Reference History. Editor. Henry F. Graff. Edisi kedua. Penerbit Scribners 1996.
Didhisiki déning:
ora ana
Présidhèn Amérika Sarékat
1789 - 1797
Diganti déning:
John Adams