Ulysses S. Grant

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Ulysses S. Grant
Ulysses S. Grant

Mangsa Kalenggahan
4 Maret 1869 – 4 Maret 1877
Pangageng sadurungé Andrew Johnson
Pengganti Rutherford B. Hayes

Lair 27 April 1822
Point Pleasant, Ohio
Surud Juli 23, 1885(1885-07-23) (aged 63)
Mount McGregor, New York
Kabangsan american
Partai pulitik Républik
Pasangan Julia Dent Grant
Pegawéyan Tentara
Agama Kristen Protestan-Methodis
Tapak asma Ulysses S. Grant's signature

Ulysses S. Grant lair minangka Hiram Ulysses Grant (dipunlairaken ing Point Pleasant, Ohio, 27 April 1822 – surud ing Mount McGregor, New York, 23 Juli 1885 kanthi umur 63 taun) ya iku jenderal Amerika lan Présidhèn Amérika Sarékat (1869–1877) sing ka-18. Panjenengané njabat presidhèn sasuwené rong mangsa jabatan katurut-turut ing antarane taun 1869 tekan 1877[1].

Ulysess Grant ya iku pahlawan militer nalika panjenengané kapilih dadi presidhèn. ing taun 1864, panjenengané diangkat dadi Jenderal paling dhuwur déning Presidhèn Abraham Lincoln ing Perang Saudara Amerika. Ing taun 1865 panjenengané nampa panyerahan Jenderal Robert Lee, panglima nagara-nagara bagian kidul Amerika sing mbrontak, sing nandakaké rampungé Perang Sedulur. Panjenengane dianggep sing bisa menangaké perang iki, minangka panglima pasukan Federal sing ngalahaké pasukan Konfederasi[2].

Mangsa cilik[sunting | besut sumber]

Ulysses Grant dilairake kanthi jeneng Hiram Ulysses Grant tanggal 27 April 1822. Bapake salah sijing tukang kulit[3].

Ing umur 17 taun panjenengane mlebu sekolah militer West Point. Panjenengane lulus saka sekolahe nalika umur 21 taun ing taun 1843. Panjenengane dadi tentara sasuwene kira-kira 10 taun lan ninggalake kauripan tentara kanggo kerja ing toko kulit nggone bapake ing nagara bagian Illinois[4].

Karir[sunting | besut sumber]

Ing taun 1862 munggah pangkat dadi Brigadir Jenderal, banjur Mayor Jenderal, lan akhire diangkat déning Presidhèn Abraham Lincoln dadi Jenderal paling duwur ing taun 1864. Jenderal Grant ya iku pahlawan Perang Sedulur Amerika.

Mangsa kapresidhènan[sunting | besut sumber]

Ing taun 1869, nalika Ulysses Grant kapilih dadi presidhèn, rakyat Amerika ngarepake kekisruhan sing terus wae kadadeyan mandhek sawise Perang Sedulur. Ananging Presidhèn Ulysses Grant ora menehi semangat utawa perbaikan[5].

Referensi[sunting | besut sumber]

  • Buku Presiden - Presiden Amerika Serikat, diterbitake déning Dinas Penerangan lan Kebudayaan Amerika Serikat, Jakarta (2003)

Deleng uga[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ulysses_S._Grant&oldid=1053340"