Calvin Coolidge

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
John Calvin Coolidge Jr.
Calvin Coolidge


Masa jabatan
2 Agustus 1923 – 4 Maret 1929
Wakil Presiden Ora ana (1923–1925)
Charles G. Dawes, (1925–1929)
Sadurungé Warren G. Harding
Pengganti Herbert Hoover

Masa jabatan
4 Maret 1921 – 2 Agustus 1923
Presiden Warren G. Harding
Sadurungé Thomas R. Marshall
Pengganti Charles G. Dawes

Mangsa jabatan
2 Januari 1919 – 6 Januari 1921
Wakil Channing H. Cox
Sadurungé Samuel W. McCall
Pengganti Channing H. Cox

Masa jabatan
6 Januari 1916 – 2 Januari 1919
Gubernur Samuel W. McCall
Pendahulu Grafton D. Cushing
Pengganti Channing H. Cox

Lahir 4 Juli 1872
Plymouth, Vermont
Meninggal Januari 5, 1933(1933-01-05) (umur 60)
Northampton, Massachusetts
Kebangsaan Amérika
Partai politik Republican
Suami/Istri Grace Goodhue Coolidge
Almamater Amherst College
Pekerjaan Pengacara
Agama Kongregasionalis
Tanda tangan Calvin Coolidge's signature

John Calvin Coolidge, Jr. (lair ing Plymouth, Vermont, 4 Juli 1872 – pati ing Northampton, Massachusetts, 5 Januari 1933 ing umur 60 taun), uga dikenal kanthi jeneng Calvin Coolidge ya iku Présidhèn Amérikah Sarékat angka 30 (1923–1929). panjenengané nggantekaké Présidhèn Warren G. Harding sing tilar donya nalika isih njabat[1].

Mangsa cilik[besut | besut sumber]

John Calvin Coolidge Jr. lair ing Plymouth, Windsor County, Vermont tanggal 4 Juli 1872, pas dina kamardikan Amérikah Sarékat[2].

Panjenengané putranipun John Calvin Coolidge, Sr. lan Victoria Moor, salah sijining sing nduwé toko ing salah sawijining kampung. Bapaké uga nduwé kadudukan minangka sing njaga keamanan kampungé[3].

Awal karir[besut | besut sumber]

Sawisé lulus sekolah tinggi kanthi prestasi cum-laude, Calvin Coolidge lekas makarya ing babagan hukum lan pulitik. Saya suwè lan kanthi teratur, panjenenganè maju ing donya pulitik saka anggota Dewan Kutha tekan Gubemur praja Massachusetts saka Parté Républik[4]. Nalika njabat minangka Gubernur Massachusetts; jenengè dadi kaloka ing kabèh Amérikah Sarékat amarga usahanè sing tekun nentang mogokè pulisi Boston lan mbentuk Serikat Buruh Pulisi Kutha iku[5].

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • Buku Présidhèn-Présidhèn Amérikah Sarékat, diterbitake déning Dinas Penerangan lan Kebudayaan Amérikah Sarékat, Jakarta (2003)

Uga delengen[besut | besut sumber]


Cithakan:Succession footnoteCithakan:Succession footnote
Kang sadurungé
Grafton D. Cushing
Letnan Gubernur Massachusetts
1916 – 1919
Kang sawisé
Channing H. Cox
Kang sadurungé
Samuel W. McCall
Gubernur Massachusetts
1919 – 1921
Kang sawisé
Channing H. Cox
Kang sadurungé
Charles W. Fairbanks
Kandidat Parté Républik Wakil Présidhèn
1920 (menang)
Kang sawisé
Charles G. Dawes
Kang sadurungé
Thomas R. Marshall
Wakil Présidhèn Amérikah Sarékat
4 Maret 19212 Agustus 1923(a)
Kang sawisé
Charles G. Dawes
Kang sadurungé
Warren G. Harding
Présidhèn Amérikah Sarékat
2 Agustus 1923(b)4 Maret 1929
Kang sawisé
Herbert Hoover
Kang sadurungé
Warren G. Harding
Kandidat Présidhèn Amérikah Sarékat
1924 (menang)
Kang sawisé
Herbert Hoover
Kang sadurungé
Warren G. Harding
pejabat terlama présidhèn Amérikah Sarékat
8 Maret 19305 Januari 1933
Kang sawisé
Herbert Hoover