Calvin Coolidge

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
John Calvin Coolidge Jr.
Calvin Coolidge

Masa jabatan
2 Agustus 1923 – 4 Maret 1929
Wakil Presiden Ora ana (1923–1925)
Charles G. Dawes, (1925–1929)
Sadurungé Warren G. Harding
Pengganti Herbert Hoover

Masa jabatan
4 Maret 1921 – 2 Agustus 1923
Presiden Warren G. Harding
Sadurungé Thomas R. Marshall
Pengganti Charles G. Dawes

Mangsa jabatan
2 Januari 1919 – 6 Januari 1921
Wakil Channing H. Cox
Sadurungé Samuel W. McCall
Pengganti Channing H. Cox

Masa jabatan
6 Januari 1916 – 2 Januari 1919
Gubernur Samuel W. McCall
Pendahulu Grafton D. Cushing
Pengganti Channing H. Cox

Lahir 4 Juli 1872
Plymouth, Vermont
Meninggal Januari 5, 1933(1933-01-05) (umur 60)
Northampton, Massachusetts
Kebangsaan Amerika
Partai politik Republican
Suami/Istri Grace Goodhue Coolidge
Almamater Amherst College
Pekerjaan Pengacara
Agama Kongregasionalis
Tanda tangan Calvin Coolidge's signature

John Calvin Coolidge, Jr. (lair ing Plymouth, Vermont, 4 Juli 1872 – pati ing Northampton, Massachusetts, 5 Januari 1933 ing yuswa 60 taun), uga dikenal kanthi jeneng Calvin Coolidge ya iku Présidhèn Amérika Sarékat ka-30 (1923–1929). panjenengané nggantekaké Présidhèn Warren G. Harding sing tilar donya nalika isih njabat[1].

Mangsa cilik[besut | besut sumber]

John Calvin Coolidge Jr. lair ing Plymouth, Windsor County, Vermont tanggal 4 Juli 1872, pas dina kamardikan Amérika Sarékat[2].

Panjenengané putranipun John Calvin Coolidge, Sr. lan Victoria Moor, salah sijining sing nduwé toko ing salah sawijining kampung. Bapaké uga nduwé kadudukan minangka sing njaga keamanan kampungé[3].

Awal karir[besut | besut sumber]

Sawise lulus sekolah tinggi kanthi prestasi cum-laude, Calvin Coolidge lekas makarya ing bidang hukum lan pulitik. Saya suwè lan kanthi teratur, panjenenganè maju ing donya pulitik saka anggota Dewan Kutha tekan Gubemur praja Massachusetts saka Parté Républik[4]. Nalika njabat minangka Gubernur Massachusetts; jenengè dadi terkenal ing kabèh Amérika Sarékat amarga usahanè sing tekun nentang mogokè pulisi Boston lan mbentuk Serikat Buruh Pulisi Kutha iku[5].

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • Buku Présidhèn - Présidhèn Amérika Sarékat, diterbitake déning Dinas Penerangan lan Kebudayaan Amérika Sarékat, Jakarta (2003)

Uga delengen[besut | besut sumber]


Cithakan:Succession footnoteCithakan:Succession footnote

Sing mengku  sadurungé:
Grafton D. Cushing
Letnan Gubernur Massachusetts
1916 – 1919
Diganti déning:
Channing H. Cox
Sing mengku  sadurungé:
Samuel W. McCall
Gubernur Massachusetts
1919 – 1921
Diganti déning:
Channing H. Cox
Sing mengku  sadurungé:
Charles W. Fairbanks
Kandidat Parté Républik Wakil Présidhèn
1920 (menang)
Diganti déning:
Charles G. Dawes
Sing mengku  sadurungé:
Thomas R. Marshall
Wakil Présidhèn Amérika Sarékat
4 Maret 19212 Agustus 1923(a)
Diganti déning:
Charles G. Dawes
Sing mengku  sadurungé:
Warren G. Harding
Présidhèn Amérika Sarékat
2 Agustus 1923(b)4 Maret 1929
Diganti déning:
Herbert Hoover
Sing mengku  sadurungé:
Warren G. Harding
Kandidat Présidhèn Amérika Sarékat
1924 (menang)
Diganti déning:
Herbert Hoover
Sing mengku  sadurungé:
Warren G. Harding
pejabat terlama présidhèn Amérika Sarékat
8 Maret 19305 Januari 1933
Diganti déning:
Herbert Hoover