Martin Van Buren

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Martin Van Buren
Martin Van Buren

Masa jabatan
4 Maret 1837 – 4 Maret 1841
Wakil Presiden Richard Mentor Johnson
Sadurungé Andrew Jackson
Pengganti William Henry Harrison

Masa jabatan
4 Maret 1833 – 4 Maret 1837
Presiden Andrew Jackson
Sadurungé John C. Calhoun
Pengganti Richard Mentor Johnson

Mangsa jabatan
28 Maret 1829 – 23 Mei 1831
Presiden Andrew Jackson
Sadurungé Henry Clay
Pengganti Edward Livingston

Masa jabatan
1 Januari 1829 – 5 Maret 1829
Wakil Enos T. Throop
Pendahulu Nathaniel Pitcher
Pengganti Enos T. Throop

Masa jabatan
4 Maret 1821 – 20 Desember 1828
Pendahulu Nathan Sanford
Pengganti Charles E. Dudley

Lahir 5 Desember 1782
Decatur, Alabama[1]
Meninggal Juli 24, 1862(1862-07-24) (umur 79)
Kinderhook, New York
Kebangsaan Amerika
Partai politik Dhémokrat-Républik, Dhémokrat, dan Free Soil
Suami/Istri Hannah Hoes Van Buren (1807-1819)
Anak Abraham Van Buren
John Van Buren
Martin Van Buren (1812–55)
Smith Thompson Van Buren
Almamater Kinderhook Academy
Pekerjaan Pengacara
Agama Dutch Reformed [1]
Tanda tangan Martin Van Buren's signature

Martin Van Buren (lair ing Decatur, Alabama, 5 Dhésèmber 1782 – pati ing Kinderhook, New York, 24 Juli 1862 ing yuswa 79 taun), jeneng julukan Old Kinderhook ya iku Presiden Amerika Serikat kaping-9 (1837-1841)[2]. Sakdurungé Martin njabat dadi Wakil Prèsidèn kaping-9 (1833-1837) lan menteri luar negeri kaping-10 ana ing ngisoré pimpinané presidèn Andrew Jackson[3]. Martin lair tanggal 5 Desember 1782 ing Kinderhook, New York lan kang dadi presidèn pisanan kang lair sakwisé Amerika Serikat merdéka[4]. Martin Van Buren wong keturunan Walanda, bapaké petani lan duwé warung.[3] Nalika umuré 14 taun martin lunga menyang kutha New York lan kerja ing kana dadi juru-tulis, lan ana ing wektu kang padha Martin uga sekolah ing babagan ukum.[3] Nalika umuré wis 21 taun Martin éntuk ijin kanggo buka praktèk ana ing babagan ukum. Martin Van Buren dikenal dadi wong kang pinter, jujur, lan disenengi déning wong akèh.[3] Kualitas-kualitas iki ndadèkaké Martin dadi pulitikus kang suksès.[3] Martin jarang banget ngolèhaké perselisihan pulitik ngganggu persahabatan pribadhi.[3] Martin Van Buren kanthi cepet dadi populèr ana ing babagan pulitik ing New York.[3] Taun 1812, nalika umuré 30 taun, dhèwèké kapilih dadi anggota senat nagara bagian, lan patang taun sakbanjuré Martin dadi Jaksa Agung New York.[4] Taun 1821, Martin kapilih dadi Senator Amérika Serikat, lan kapilih menèh ana ing wiwitan taun 1827.[4] Nanging ing taun iki Martin banjur mundur saka jabatan senator kanggo dadi Gubernur New York.[4] Taun 1829, Martin mundur saka jabatan Gubernur kanggo njupuk jabatan dadi Menteri Luar Negeri ana ing pimpinan Andrew Jackson.[4] Taun 1833 Martin kapilih dadi Wakil Presidén Amérika Serikat, ndampingi Presidèn Andrew Jackson.[4]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ pg 5.355 in vol 3 of ALLMER
  2. ^ Suhindriyo.1999.Biografi Singkat Prèsidèn-Prèsidèn Amérika Serikat.Yogyakarta: Yayasan Pustaka Nusatama, hal.29
  3. ^ a b c d e f g (en)www.whitehouse.gov
  4. ^ a b c d e f www.answers.com


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Martin_Van_Buren&oldid=1059347"