Alben Barkley

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Alben William Barkley
Alben Barkley

Alben Barkley


Wakil Présidhèn Amérika Sarékat
Masa jabatan
20 Januari 1949 – 20 Januari 1953
Pendahulu Harry S. Truman
Pengganti Richard Milhous Nixon

Partai politik Dhémokrat
Suami/Istri Jane Hadley Barkley
Pekerjaan Jaksa

Alben William Barkley lair ing Lowes, Graves County, Kentucky, tanggal 24 November 1877.[1][2] iku Wakil Presidhèn Amérika Sarékat ing taun 1949 nganti taun 1953.

Wong tuwané ya iku John Wilson Barkley lan Electra Eliza Smith sawijining petani kang religius.[1][2] Jeneng asli Alben ya iku Willie Alben Barkley. Dheweke mlebu ana ing Marvin College, Clinton, Kentucky kang ndadekake dheweke piawae anggone pidato lan debat.[1] Barkley lulus nalika taun 1897, banjur nglanjutake sekolah ana ing Emory College, Oxford, lan lulus taun 1900.[1] Ana ing kene dheweke dadi anggota klub Delta Tau Delta.[1] Sawise iku dheweke banjur mlebu ana ing University of Virginia Law School.[1] Nalika iku dheweke ngganti jenenge dadi Alben William Barkley.[1] Barkley miwiti karier ana ing babagan ukume dadi jaksa nalika taun (1905-1909) lan hakim taun (1905-1909) ing McCracken County.[3]

Dhèwèké wiwit mbangun reputasi dadi salah siji wong kang progresif lan mihak marang kaum petani.[3] Gaya orasie kang enerjik ndadekake dheweke duwé kakuatan ana ing kalangan Parté Dhémokrat.[3] Karier pulitike diwiwiti nalika dheweke dadi anggota Kongres AS taun (1913-1927) makili dhistrik 1 Kentucky.[2] Dheweke oleh dukungan saka kalangan pendeta Protestan merga sikape kang anti marang perjudian.[2] Barkley banjur dadi Senator AS nalika taun 1926 lan kapilih manèh nalika taun 1932, 1938 lan 1944.[2]

Ana ing taun 1937-1947, Barkley dadi pemimpin mayoritas Dhémokrat ana ing Senat AS.[2] Barkley kapilih dadi Wakil Presiden ka-35, ndampingi Presiden Harry Truman, wiwit sasi Januari 1949 nganti tekan sasi Januari 1953.[2] Nalika dilantik dheweke win ngancik umur 71 taun lan ndadekake dheweke dadi Wapres paling tua ana ing sejarah AS.[2]

Barkley uga tau oleh kanugrahan Medali Emas Kongres taun 1949.[2] Sawise dadi wapres Barkley mbalik meneh dadi Senat AS nalika taun 1955 nganti tekan dheweke mati.[2] Kakung saka Jane Hadley iki mati nalika pidato ana ing Washington and Lee University, ing kutha Lexington, Virginia, tanggal 30 April 1956.[2] Jenazahe banjur dimakamake ing Mount Kenton cemetery, sacedhake Danau Oak Road, Paducah, Kentucky.[2]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alben_Barkley&oldid=1053522"