Oxford

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Oxford

Oxford yaiku salah sawijining kutha lan nonmetropolitan ing Oxfordshire, Inggris. Populasiné sak ngisoré 165.000. Ing Oxford ugi ana Universitas Oxford, minangka universitas sing paling tua ing panggonan kang nganggo basa Inggris. Kutha iki mapan ing 90 km saka London, lan dilewati kali Thames. Ditetepké dadi kutha sacara resmi ing 1542, Oxford ing wiwitan dipanggoni ing wanci Anglo-Saxon, lan wiwitan dikenal kanthi jeneng "Oxenaforda". Oxford dikenla kanthi celukan "Kutha Menara kang Mimpi", istilah iki diripta dening Matthew Arnlod miturut arsitektur sing harmonis saka bangunan Universitas Oxford. [1] Ing wiwitan abad 20 ngalami perkembangan jumlah warga lan industri sing pesat, lan industri penerbitan lan percetakan wis kabentuk kanthi sae ing taun 1920-an. Ing wanci kang padha industri kanggo nggawé mobil wis diwiwiti ing taun 1970-an, sisih wétan wis dadi kawasan permobilan uga kawasan universitas. Tekan saiki industri mobil ing kawasan Cowley sing nggawé BMW MINI. Salah sawijining klup bal - balan ing Oxford, yaiku Tytherington Rocks F.C. [2]

Geografi[sunting | sunting sumber]

Oxford mapan ing 24 mil (39 km) lor-kulon saka Reading, 30 mil (48 km) lor-wétan saka Swindon, 42 mil (68 km) sisih wétan saka Cheltenham lan Gloucester, 39 mil (63 km) saka Milton Keynes, 50 mil (80 km) lor-kulon saka London, lan kali - klai cherwell lan Thames.

Ekonomi[sunting | sunting sumber]

Oxford nduwèni sistem ekonomi sing manéka warna yaiku, manufaktur, penerbitan, lan industri kang adhedhasar ilmu pengetahuan sarta pendhidhikan, panalitèn, lan pariwisata.

Papan Panggenan Hiburan[sunting | sunting sumber]

Papan kanggo Blanja[sunting | sunting sumber]

Teater lan bioskop[sunting | sunting sumber]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)[1](dipunundhuh tanggal 2 November 2012)
  2. ^ (id)[2](dipunundhuh tanggal 2 November 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Oxford&oldid=835182"