Kali Thames

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Thames kaalihaké tumuju kaca iki. Kanggo kagunan liyané, deleng Thames (disambiguasi).
Thames
River
London Thames Sunset panorama - Feb 2008.jpg
Kali Thames ing London
Country Inggris
Counties Gloucestershire, Wiltshire, Oxfordshire, Berkshire, Buckinghamshire, Surrey, Essex, Kent
Metropolitan County Greater London
Kutha Cricklade, Lechlade, Oxford, Abingdon, Wallingford, Reading, Henley on Thames, Marlow, Maidenhead, Windsor, Staines, Walton on Thames, Kingston upon Thames, Teddington, London, Dartford
Source
 - location Thames Head, Gloucestershire, UK
 - elevation 110 m (361 ft)
Mouth Thames Estuary, North Sea
 - location Southend-on-Sea, Essex, UK
 - elevation 0 m (0 ft)
Length 346 km (215 mi)
Basin 12,935 km2 (4,994 sq mi)
Discharge for London
 - average Cithakan:Geobox2 unit/discharge
Discharge elsewhere (average)
 - mlebu Oxford Cithakan:Geobox2 unit/discharge
 - ninggal Oxford Cithakan:Geobox2 unit/discharge
 - Reading Cithakan:Geobox2 unit/discharge
 - Windsor Cithakan:Geobox2 unit/discharge
Thames map.png

Kali Thames iku sawijining kali sing mili ing kidul Inggris lan ngubungaké kutha London karo laut. Kali kanthi dawa 356 kilometer lan wiyar perairan tekan 12.935 km² iki sungapané ing Laut Lor.