John Adams

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
John Adams
Johnadams.jpg
2 Presidhén Amérika Sarékat
Linggih
4 Maret 1797 – 4 Maret 1801
Wakil Présidhèn Thomas Jefferson
Kang ndhisiki George Washington
Kang nggantèni Thomas Jefferson
1 Wakil Présidhèn Amérika Sarékat
Linggih
21 April 1789 – 4 Maret 1797
Présidhèn George Washington
Kang ndhisiki None
Kang nggantèni Thomas Jefferson
[[United States Ambassador to Cithakan:CountryPrefixThe]]
Linggih
1785–1788
Ditanggenah Congress of the Confederation
Kang ndhisiki Baru
Kang nggantèni Thomas Pinckney
[[Amèrika Sarékat Ambassador to Cithakan:CountryPrefixThe]]
Linggih
1782–1788
Ditanggenah Congress of the Confederation
Kang ndhisiki Baru
Kang nggantèni Charles W. F. Dumas
Delegasi saka Massachusetts kanggo Second Continental Congress
Linggih
10 Mèi 1775 – 1778
Delegasi saka Province of Massachusetts Bay kanggo First Continental Congress
Linggih
5 September 1774 – 26 Oktober 1774
Rerincèn dhiri
Lair (1735-10-30)Oktober 30, 1735
Quincy, Massachusetts, Britania Amérika
Pati Juli 4, 1826(1826-07-04) (umur 90)
Quincy, Massachusetts, Amérika Sarékat
Pakuburan United First Parish Church, Quincy, Massachusetts
42°15′04″N 71°00′13″W / 42.25111°N 71.00361°W / 42.25111; -71.00361
Parté pulitik Federalist
Sisihan Abigail Smith Adams
Anak Abigail ("Nabby"), John Quincy, Susanna, Charles, Thomas and Elizabeth (stillborn)
Almamater Harvard College
Panggaota Pengacara
Agama Unitarian
Tandha tangan

John Adams, Jr. (lair ing Quincy, Massachusetts, Britania Amérika, 30 Oktober 1735 – pati ing Quincy, Massachusetts, Amérika Sarékat, 4 Juli 1826 ing yuswa 90 taun) ya iku Présidhèn Amérika Sarékat (1797–1801) kaping loro [1]. Adams uga njabat dadi Wakil Présidhèn Amérika Sarékat (1789–1797) kang pisanan.[1] Minangka pulitikus, Adams dikenang dadi Bapak Bangsa (Founding Father) Amérika Sarékat[2]. John Adams dadi sawijining pemimpin ana ing obahan kamardikan kanggo mbébasaké Amérika saka Inggris.[1] Adams mèlu nandatangani Proklamasi Kemerdekaan Amérika kang dibiwara nalika tanggal 4 Juli 1776.[1] Nalika perang kemerdekaan Adams olèh tugas ing Perancis lan nagari Walanda minangka diplomat lan mèlu andil ngrundingake perdamaian.[1] Nalika taun 1788 nganti tekan 1796, Adams dadi Duta Amérika kang pisanan kanggo Inggris.[1] Adams uga njabat dadi wakil présidhèn kang pisanan nalika 1789 nganti 1797[3]. Taun 1764 Adam rabi karo Abigail Adams, lan saka balewismané karo Abigail, wong loro mau duwé putra 5.[3] Taun 1796 John Adams menangaké pamilihan présidhèn kang kaping pindho lan ngalahaké Thomas Jefferson, kang sajatiné wegah dicalonaké dadi présidhèn.[3] Thomas Jefferson banjur dadi wakil présidhèn kanggo John Adams.[3] Nalika Adams njabat dadi présidhèn, perang antarané Prancis lan Inggris nekakaké prakara kanggo Amérika ana ing donya internasional.[3] Amarga prakara mau akèh wong Amérika kang kepéngin mèlu perang.[3] Nanging Présidhèn John Adams ora gelem nyatakake perang karo Perancis.[3] Nanging Banjur Adams mrentahake Angkatan Laut Amérika kanggo siyap-siyap perang.[3] Misi perdamaian kang dicanangaké déning Adams banjur ndadèkaké nesu para angota parténé Adams.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f www.potus.com
  2. ^ Suhindriyo. 1999. Biografi Singkat Présidhèn-Présidhèn Amérika Sarékat. Edisi Revisi. Yogyakarta: Yayasan Pustaka Nusatama, hal.6-7
  3. ^ a b c d e f g h i www.whitehouse.gov

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sing mengku  sadurungé:
(Ora ana)
Dubes Amérika Sarékat ing Nèderlan
17821788
Diganti déning:
Charles W.F. Dumas (b)
Sing mengku  sadurungé:
(Tidak ada)
Wakil Présidhèn Amérika Sarékat
21 April 1789(c)4 Maret 1797
Diganti déning:
Thomas Jefferson
Sing mengku  sadurungé:
(Ora ana)
Calon wakil présidhèn saka Parté Federalis
1792 (menang) (a), (b)
Diganti déning:
Thomas Pinckney (b)
Sing mengku  sadurungé:
(Tidak ada)
Wakil Présidhèn Amérika Sarékat
21 April 1789(c)4 Maret 1797
Diganti déning:
Thomas Jefferson
Sing mengku  sadurungé:
(Ora ana)
Calon présidhèn saka Parté Federalis
1796 (menang), 1800 (kalah)
Diganti déning:
Charles Cotesworth Pinckney
Sing mengku  sadurungé:
George Washington
Présidhèn Amérika Sarékat
4 Maret 17974 Maret 1801
Diganti déning:
Thomas Jefferson
Sing mengku  sadurungé:
George Washington
Présidhèn Amérika Sarékat Tetua
14 Dhésèmber 17994 Juli 1826
Diganti déning:
James Madison