James A. Garfield

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
James Abram Garfield
James A. Garfield

Mangsa Kalenggahan
4 Maret 1881 – 19 September 1881
Pangageng sadurungé Rutherford B. Hayes
Pengganti Chester A. Arthur

Lair 19 November 1831
Moreland Hills, Ohio
Surud Sèptember 19, 1881(1881-09-19) (umur 49)
Elberon (Long Branch), New Jersey
Kabangsan Amerika
Partai pulitik Républik
Pasangan Lucretia Rudolph Garfield
Pegawéyan Pengacara
Pendidik
Tapak asma James A. Garfield's signature

James Abram Garfield (dipunlairaken ing Moreland Hills, Ohio, 19 November 1831 – surud ing Elberon (Long Branch), New Jersey, 19 September 1881 kanthi umur 49 taun) ya iku mayor jenderal Tentara Amerika Serikat, anggota Kongres Amerika Serikat, Présidhèn Amérika Sarékat sing ka-20[1]. Kanthi mangsa jabatan taun 1881 sasuwéné petang wulan. Panjenengané tilar donya ing mangsa jabatané lan digantekaké déning wakilé, Chester Arthur[2].

Mangsa cilik[sunting | besut sumber]

James Garfield lair tanggal 19 November 1831 ing salah sijining pondok ing nagara bagian Ohio[3]. Panjenengané anak bungsu saka petang sedulur. Bapaké, pakaryané petani, tilar donya nalika Garfield umuré rong taun[4]. Garfield banjur kerja ing tegalan tekan umure 16 taun lan salanjuté lunga ing salah sijining kutha ing cedak kampungé lan makarya ing salah sijining kapal terusan[5].

Karir pamerintahan lan militer[sunting | besut sumber]

Pendapatane dari kasil makarya ing kapal iku digunake kanggo mbiayai pendhidihkane.

Ing taun 1856, panjenengane lulus saka perguruan tinggi lan dadi maha guru ing bidang basa lan sastra kuno sasuwene telung taun[6].

Ing taun 1859 ing umur 28 taun, Garfield kapilih dadi anggota Senat nagara bagian Ohio makili Parté Républik[7].

Galeri[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]

  • Buku Presiden - Presiden Amerika Serikat, diterbitkake déning Dinas Penerangan lan Kebudayaan Amerika Serikat, Jakarta (2003)

Pranala njaba[sunting | besut sumber]