James A. Garfield

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
James Abram Garfield
James Abram Garfield, photo portrait seated.jpg
Présidhèn Amérika Sarékat ka-20
Lungguh
4 Maret 1881 – 19 September 1881
Wakil Présidhèn Chester A. Arthur
Kadhisiki Rutherford B. Hayes
Kagantèni Chester A. Arthur
Rerincèn priangga
Lair 19 November 1831
Moreland Hills, Ohio
Pati Sèptèmber 19, 1881(1881-09-19) (umur 49)
Elberon (Long Branch), New Jersey
Bangsa Amerika
Parté pulitik Républik
Sisihan Lucretia Rudolph Garfield
Panggaota Pengacara
Pendidik
Tandha tangan

James Abram Garfield (lair ing Moreland Hills, Ohio, 19 November 1831 – pati di Elberon (Long Branch), New Jersey, 19 September 1881 ing yuswa 49 taun) ya iku mayor jenderal Tentara Amerika Serikat, anggota Kongres Amerika Serikat, Présidhèn Amérika Sarékat sing ka-20[1]. Kanthi mangsa jabatan taun 1881 sasuwéné petang wulan. Panjenengané tilar donya ing mangsa jabatané lan digantekaké déning wakilé, Chester Arthur[2].

Mangsa cilik[besut | besut sumber]

James Garfield lair tanggal 19 November 1831 ing salah sijining pondok ing nagara bagian Ohio[3]. Panjenengané anak bungsu saka petang sedulur. Bapaké, pakaryané petani, tilar donya nalika Garfield umuré rong taun[4]. Garfield banjur kerja ing tegalan tekan umure 16 taun lan salanjuté lunga ing salah sijining kutha ing cedak kampungé lan makarya ing salah sijining kapal terusan[5].

Karir pamerintahan lan militer[besut | besut sumber]

Pendapatane dari kasil makarya ing kapal iku digunake kanggo mbiayai pendhidihkane.

Ing taun 1856, panjenengane lulus saka perguruan tinggi lan dadi maha guru ing bidang basa lan sastra kuno sasuwene telung taun[6].

Ing taun 1859 ing umur 28 taun, Garfield kapilih dadi anggota Senat nagara bagian Ohio makili Parté Républik[7].

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  • Buku Presiden - Presiden Amerika Serikat, diterbitkake déning Dinas Penerangan lan Kebudayaan Amerika Serikat, Jakarta (2003)

Pranala njaba[besut | besut sumber]