Konggrès Amérika Sarékat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Konggrès sajeroning Sèsi Bebarengan.

Konggrès Amérika Sarékat (Basa Inggris: United States Congress) iku cawang lègislatif saka pamaréntahan fédheral Amérika Sarékat. Sistem sing dianut ya iku sistem rong kamar utawa bikameral, dumadi saka Dewan Perwakilan Rakyat lan Senat. Dewan Perwakilan dumadi saka 435 anggota, saben anggota makili sawiji dhistrik lan tugas sajeroning rong taun. Jumlah kursiné didum miturut gunggung sing ndunungi saben praja; déné sajeroning Senat, saben praja duwé loro Senator, ora peduli gunggung populasiné. Ana 100 senator, sing njabat sajeroning enem taun. Anggota DPR lan senator, dipilih kanthi langsung déning masarakat, nanging ing sawetara praja gubernur bisa milih pengganti sauntara wektu nalika ana kursi Senat sing kothong. DPR lan Senat sidhang ing Gedung Capitol sing dunungé ing kuthaWashington, D.C.

Gedhung Capitol, papan Konggrès AS nyambut gawé.

Konggrès wektu iki ya iku angka 110 kanthi para pamimpin:

Senat[besut | besut sumber]

Pimpinan Mayoritas[besut | besut sumber]

Pimpinan Minoritas[besut | besut sumber]

Dewan Perwakilan Rakyat[besut | besut sumber]

Pimpinan Mayoritas[besut | besut sumber]

Pimpinan Minoritas[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]