Konggrès Amérika Sarékat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Konggrès jroning Sèsi Bebarengan.

Konggrès Amérika Sarékat (Basa Inggris: United States Congress) iku cawang legislatif saka pamaréntahan federal Amérika Sarékat. Sistem sing dianut ya iku sistem rong kamar utawa bikameral, dumadi saka Dewan Perwakilan Rakyat lan Senat. Dewan Perwakilan dumadi saka 435 anggota, saben anggota makili sawiji dhistrik lan tugas sajroning rong taun. Jumlah kursiné didum miturut gunggung padunung saben nagara bagéan; déné jroning Senat, saben nagara bagéan nduwèni loro Senator, ora peduli gunggung populasiné. Ana 100 senator, sing njabat sajroning enem taun. Anggota DPR lan senator, dipilih sacara langsung déning masarakat, nanging ing sawetara nagara bagéan gubernur bisa milih pengganti sauntara wektu nalika ana kursi Senat sing kothong. DPR lan Senat sidhang ing Gedung Capitol sing dunungé ing kuthaWashington, D.C.

Gedhung Capitol, papan Konggrès AS nyambut gawé.

Konggrès wektu iki ya iku sing ka-110 kanthi para pamimpin:

Senat[besut | besut sumber]

Pimpinan Mayoritas[besut | besut sumber]

Pimpinan Minoritas[besut | besut sumber]

Dewan Perwakilan Rakyat[besut | besut sumber]

Pimpinan Mayoritas[besut | besut sumber]

Pimpinan Minoritas[besut | besut sumber]

Pranala luar[besut | besut sumber]