West Virginia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
State of West Virginia
Flag of West Virginia State seal of West Virginia
Flag of West Virginia Seal
Julukan: Mountain State
Motto: Montani semper liberi
Map of the United States with West Virginia highlighted
Basa resmi Basa Inggris
Ibukutha Charleston
Kutha paling gedhé Charleston
Area  Ranking ka-41 ing AS
 - Total 24,244 sq mi
(62,809 km²)
 - Jembar 130 miles (210 km)
 - Dawa 240 miles (385 km)
 - % banyu 0.6
 - Garis lintang 37°10'N nganti 40°40'N
 - Garis bujur 77°40'W nganti 82°40'W
Populasi  Rangking ka-37 ing AS
 - Total 1,808,344
 - Kapadhetan 75.1/sq mi 
29.0/km² (ka-27 in the US)
 - Median income  $32,589 (ka-50)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Spruce Knob[1]
4,863 ft  (1,427 m)
 - Mean 1,500 ft  (460 m)
 - Titik paling cendhèk Kali Potomac[1]
240 ft  (73 m)
Mlebu Union  20 Juni, 1863 (ka-35)
Gubernur Joe Manchin (D)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Robert C. Byrd (D)
Jay Rockefeller (D)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Eastern: UTC-5/-4
Cekakan WV US-WV
Situs web www.wv.gov

West Virginia iku sawijining nagara bagéyan ing Amérika Sarékat. Kutha krajan lan kutha paling gedhé ya iku kutha Charleston. Cekakan nagara bagéyan iki ya iku W. Va. utawa mung WV.

West Virginia wewatesan ing sisih lor karo Pennsylvania, ing sisih lor-kulon karo Ohio, ing sisih kulon karo Kentucky, ing sisih lor-wétan karo Maryland, lan ing sisih wétan lan kidul karo Virginia. Kali Ohio lan Kali Potomac minangka sebagéyan tapel wates alami.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Retrieved 2006-11-9.  Check date values in: |access-date=, |date= (help)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=West_Virginia&oldid=971873"