New Jersey

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
State of New Jersey
Gendéra New Jersey Sègel praja New Jersey
Flag of New Jersey Sègel
Julukan: Garden State[1]
Motto: Liberty and prosperity
[[File:|center|270px||Petha Amérika Sarékat mawa New Jersey kasentrong]]
Basa resmi Basa Inggris
Dhémonim

New Jerseyan or New Jerseyite

or simply "Jerseyite"[2]
Kutha krajan Trenton
Kutha paling gedhé Newark
Wewengkon Urutan 47th
 • Gunggung 8,729 sq mi
(22,608 km2)
 • Amba 70 miles (110 km)
 • Dawa 150 miles (240 km)
 • % banyu 14.9
 • Lintang 38° 56′ N to 41° 21′ N
 • Bujur 73° 54′ W to 75° 34′ W
Cacah jiwa Urutan 11th
 • Gunggung 8,414,350 (8,724,560 as of 2006)
 • Karapetan 1,134/sq mi  (438/km2)
Urutan 1st
 • Pangasilan somahan médhian $64,470 (2nd)
Èlevasi
 • Titik paling dhuwur High Point[3]
1,803 ft (550 m)
 • Rerata 246 ft  (75.2 m)
 • Titik paling isor Atlantic Ocean[3]
lumahing segara
Panampa ing Sarékat 18 Desember, 1787 (3rd)
Gupernur Jon Corzine
Gupernur Litnan None[4]
Bebadan pranatan {{{Legislature}}}
 • Paheman luhur {{{Upperhouse}}}
 • Paheman asor {{{Lowerhouse}}}
Sénator AS Frank Lautenberg (D)
Bob Menendez (D)
Pawakilan rakyat AS Pratélan
Zona wektu Eastern: UTC-5/-4
ISO 3166 US-NJ
Singkatan NJ, N.J.
Sana jaringan www.nj.gov

New Jersey (uniné /nuːˈdʒɝzi/) (kadhangkala disebut Jersey), iku nagara bagéyan Amérika Sarékat sing dunungé ana ing sisih lor-wétan. Nagara bagéyan iki wewatesan ing sisih lor karo New York, ing sisih wétan karo Samudra Atlantik, ing sisih kidul-kulon karo Delaware, lan ing sisih kulon karo Pennsylvania. Sebagéyan tlatah New Jersey dadi tlatah metropolitan New York and Philadelphia.

Dipanggoni déning padunung asli Amérikan luwih saka 2,800 taun, padunung Éropah pisanan diadegaké déning wong Swedia lan Walanda ing wiwitan taun 1600an.[5] Wong Inggris sabanjuré nguwasani tlatah kasebut, kang banjur dipasrahaké marang Sir George Carteret lan John Berkeley, Baron Berkeley pisanan saka of Stratton, minangka panguwasa New Jersey. Jeneng nagara bagéyan iki asal saka pulo paling gedhé ing Selat Inggris, ya iku pulo Jersey. New Jersey iku minangka panggonan wigato sajroning perang revolusionèr Amérika; sawetara pertempuran wigati kadadéyan ing tlatah iki.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ The Garden State and Other New Jersey State Nicknames, Robert Lupp, New Jersey Reference Services, New Jersey State Library, October 12, 1994
  2. ^ http://everything2.com/index.pl?node=Demonyms%20of%20the%20United%20States
  3. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005.  Unknown parameter |accessyear= ignored (|access-date= suggested) (help); Unknown parameter |accessmonthday= ignored (help); Check date values in: |date= (help)
  4. ^ Pursuant to a constitutional amendment approved by NJ voters, beginning in 2009, candidates for governor will select a Lt. Governor candidate to run as a joint ticket in the November general election. Until this procedure is effective, the President of the State Senate is first in line for succession for a permanent vacancy in the Office of Governor.
  5. ^ NJ History Outline

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Pamaréntah nagara bagéyan
Pamaréntah Federal
Liya


Temokna informasi luwih akèh ing New Jersey kanthi nggolèki ing proyèk kagandhèng Wikipedia
Wiktionary-logo.svg Dictionary definitions saka Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Textbooks saka Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Quotations saka Wikiquote
Wikisource-logo.svg Source texts saka Wikisource
Commons-logo.svg Images and media saka Commons
Wikinews-logo.svg News stories saka Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Learning resources saka Wikiversity


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=New_Jersey&oldid=967584"