Massachusetts

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Commonwealth of Massachusetts
Flag of Massachusetts State seal of Massachusetts
Flag of Massachusetts Seal
Julukan: Bay State
Motto: Ense petit placidam sub libertate quietem
(Latin: By the sword she seeks peace under liberty)
Map of the United States with Massachusetts highlighted
Basa resmi English
Ibukutha Boston
Kutha paling gedhé Boston
Area  Ranking 44th ing AS
 - Total 10,555 sq mi
(27,360 km²)
 - Jembar 183 miles (295 km)
 - Dawa 113 miles (182 km)
 - % banyu 13.3
 - Garis lintang 41°10'N to 42°53'N
 - Garis bujur 68°57'W to 73°30'W
Populasi  Rangking 13th ing AS
 - Total 6,349,097
 - Kapadhetan 818/sq mi 
312.68/km² (3rd in the US)
 - Median income  $52,354 (9th)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Mount Greylock[1]
3,491 ft  (1,064 m)
 - Mean 500 ft  (150 m)
 - Titik paling cendhèk Atlantic Ocean[1]
0 ft  (0 m)
Mlebu Union  February 6, 1788 (6th)
Gubernur Deval Patrick (D)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Edward Kennedy (D)
John Kerry (D)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Eastern: UTC-5/-4
Cekakan MA Mass. US-MA
Situs web www.mass.gov

Massachusetts iku sawijining praja ing Amérika Sarékat. Jeneng resminé ya iku Commonwealth of Massachusetts.

Kutha krajané dumunung ing kutha Boston. Kutha iki dunungé ana ing pasisir wétan Praja Maryland wewatesan ing sisih wétan karo Samodra Atlantik, ing sisih liyané wewatesan karo praja Rhode Island, Connecticut, New York, Vermont, lan New Hampshire. Tembung Massachusetts asalé saka basa asli Amérika.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Dijupuk 2006-11-6.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)