Delaware

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
State of Delaware
Flag of Delaware State seal of Delaware
Flag of Delaware Seal
Julukan: The First State, The Small Wonder, Blue Hen State, The Diamond State
Motto: Liberty and Independence
Map of the United States with Delaware highlighted
Basa resmi none[1]
Démonim Delawarian
Ibukutha Dover
Kutha paling gedhé Wilmington
Area  Ranking 49th ing AS
 - Total 2,490 sq mi
(6,452 km²)
 - Jembar 30 miles (48 km)
 - Dawa 96 miles (154 km)
 - % banyu 21.5
 - Garis lintang 38° 27′ N to 39° 50′ N
 - Garis bujur 75° 3′ W to 75° 47′ W
Populasi  Rangking 45th ing AS
 - Total 783,600
 - Kapadhetan 401.11/sq mi 
154.87/km² (7th in the US)
 - Median income  $50,152 (12th)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur near Ebright Azimuth[2]
447.85[2] ft  (136.5 m)
 - Mean 59 ft  (18 m)
 - Titik paling cendhèk Atlantic Ocean[3]
0 ft  (0 m)
Mlebu Union  December 7, 1787 (1st)
Gubernur John C. Carney, Jr. (D)
Lètnan Gubernur Bethany Hall-Long (D)
Senator Chris Coons (D)
Thomas R. Carper (D)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Eastern: UTC-5/-4
Cekakan DE Del. US-DE
Situs web delaware.gov

Delaware (IPA: /ˈdɛləwɛər/) iku praja ing Amérika Sarékat sing dumunung ing pasisir wétan ya iku ong pasisir Samudra Atlantik. Populasiné miturut sènsus taun 2005 watara 843,524 jiwa. Delaware iku praja paling padhet nomer pitu, kanthi kapadhetan 320 per mil luwih akèh tinimbang rata-rata nasional, lan ranking ka=45 ing cacahing sing ndunungi.[4] Delaware iku praja paling cilik nomer loro lan minangka praja sing wiwitan mlebu union.

Hukum lan pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kasil pamilihan Présidhèn
Taun Républik Dhémokrat
2004 45.75% 171,660 53.35% 200,152
2000 41.90% 137,288 54.96% 180,068
1996 36.58% 99,062 51.82% 140,955
1992 35.33% 102,313 43.52% 126,054
1988 55.88% 139,639 43.48% 108,647
1984 59.78% 152,190 39.93% 101,656
1980 47.21% 111,252 44.87% 105,754
1976 46.57% 109,831 51.98% 122,596
1972 59.60% 140,357 39.18% 92,283
1968 45.12% 96,714 41.61% 89,194
1964 38.78% 78,078 60.95% 122,704
1960 49.00% 96,373 50.63% 99,590
map of Delaware cities

Munisipalitas[besut | besut sumber]

Wilmington iku minangka kutha sing gedhé dhéwé ing Delaware lan dadi punjeré ékonomi. Kutha iki dumunung ing antaraning kutha Philadelphia lan Baltimore. All regions of Delaware are enjoying phenomenal growth, with Dover and the beach resorts expanding at a rapid rate.

County ing Delaware[besut | besut sumber]

Kutha ing Delaware[besut | besut sumber]

Kutha cilik ing Delaware[besut | besut sumber]

Désa ing Delaware[besut | besut sumber]

Komunitas ing Delaware[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ SB 129, if passed (assigned 2007-06-13 to Senate Education Committee), would designate English as the official state language.
  2. ^ a b Delaware Geological Survey
  3. ^ "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Paramèter |accessmonthday= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  4. ^ "Annual Estimates of the Population for Incorporated Places over 100,000" (CSV). 2005 Population Estimates. U.S. Census Bureau, Population Division. June 21 2006.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Paramèter |accessmonthday= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]