Philadelphia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
City Hall, Philadelphia PA.jpg

Philadelphia (/[unsupported input]ˌfɪləˈdɛlfiə/) iku kutha paling gedhé ing nagara bagéan Pennsylvania ing Amérika Sarékat, Kutha iki dumunung ing gisiking Kali Delaware lan Kali Schuylkill lan let-é watara 80 mil sakidul-kuloné New York City.[1] Kutha iki minangka kutha sing paling padhet kalima ing Amérika Sarékat,[2] kanthi padunung 1,526,006 jiwa.[3] Philadelphia iku uga dadi pusat dedagangan, budaya, lan pendhidhikan ing lembah Delaware.[4] Julukan populèr kutha iki ya iku Philly lan The City of Brotherly Love, jeneng julukan sing pungkasan iku dijupuk saka tembung Yunani (basa Yunani: Φιλαδέλφεια (Cithakan:IPA-el, Cithakan:IPA-el) "brotherly love", kasusun saka philos (φίλος) "loving", lan adelphos (ἀδελφός) "brother").[5]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Philadelphia.

Koordhinat: 39°57′N 75°10′W / 39.95°N 75.17°W / 39.95; -75.17

Artikel sing magepokan karo Philadelphia

Cithakan:Delaware Valley Cithakan:Pennsylvania Cithakan:Location of US capital Cithakan:USLargestCities Cithakan:USLargestMetros Cithakan:All-American City Award Hall of Fame Cithakan:County Seats of Pennsylvania Cithakan:Pennsylvania cities and mayors of 100,000 population

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Philadelphia&oldid=972045"