Philadelphia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
City Hall, Philadelphia PA.jpg

Philadelphia (play /ˌfɪləˈdɛlfiə/) iku kutha paling gedhé ing nagara bagéan Pennsylvania ing Amérika Sarékat, Kutha iki dumunung ing gisiking Kali Delaware lan Kali Schuylkill lan let-é watara 80 mil sakidul-kuloné New York City.[1] Kutha iki minangka kutha sing paling padhet kalima ing Amérika Sarékat,[2] kanthi padunung 1,526,006 jiwa.[3] Philadelphia iku uga dadi pusat dedagangan, budaya, lan pendhidhikan ing lembah Delaware.[4] Julukan populèr kutha iki ya iku Philly lan The City of Brotherly Love, jeneng julukan sing pungkasan iku dijupuk saka tembung Yunani (basa Yunani: Φιλαδέλφεια (Cithakan:IPA-el, Cithakan:IPA-el) "brotherly love", kasusun saka philos (φίλος) "loving", lan adelphos (ἀδελφός) "brother").[5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Distance between New York City (The Bronx,New York) and Philadelphia (Philadelphia County,Pennsylvania) (US)". Globefeed.com. Dijupuk December 2, 2010.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ philly.com Retrieved on March 12, 2011.
  3. ^ [1]
  4. ^ "Population and Housing Occupancy Status: 2010 – United States – Metropolitan Statistical Area; and for Puerto Rico more information 2010 Census National Summary File of Redistricting Data". 2010 United States Census. United States Census Bureau, Population Division. April 14, 2011. Dijupuk April 14, 2011. 
  5. ^ The popular educator. Oxford, England: Oxford University. 1767. k. 776. Dijupuk July 14, 2011.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Philadelphia.

Koordhinat: 39°57′N 75°10′W / 39.95°N 75.17°W / 39.95; -75.17

Artikel sing magepokan karo Philadelphia

Cithakan:Delaware Valley Cithakan:Pennsylvania Cithakan:Location of US capital Cithakan:USLargestCities Cithakan:USLargestMetros Cithakan:All-American City Award Hall of Fame Cithakan:County Seats of Pennsylvania Cithakan:Pennsylvania cities and mayors of 100,000 population

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Philadelphia&oldid=972045"