Philadelphia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
City Hall, Philadelphia PA.jpg

Philadelphia (/[unsupported input]ˌfɪləˈdɛlfiə/) iku kutha gedhé dhéwé ing praja Pennsylvania ing Amérika Sarékat, Kutha iki dumunung ing gisiking Kali Delaware lan Kali Schuylkill lan let-é watara 80 mil sakidul-kuloné New York City.[1] Kutha iki minangka kutha sing paling padhet kalima ing Amérika Sarékat,[2] kanthi sing ndunungi 1,526,006 jiwa.[3] Philadelphia iku uga dadi pusat dedagangan, budaya, lan pendhidhikan ing lembah Delaware.[4] Jejuluk populèr kutha iki ya iku Philly lan The City of Brotherly Love, jejuluk sing pungkasan iku dijupuk saka tembung Yunani (Yunani: Φιλαδέλφεια ([pʰilaˈdelpʰeːa], Yunani Modhéren: [filaˈðelfia]) "brotherly love", kasusun saka philos (φίλος) "loving", lan adelphos (ἀδελφός) "brother").[5]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]