Virginia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Commonwealth of Virginia
Flag of Virginia [[Image:|100px|State seal of Virginia]]
Flag of Virginia Seal
Julukan: Old Dominion, Mother of Presidents
Motto: Sic semper tyrannis
Map of the United States with Virginia highlighted
Basa resmi Basa Inggris
Ibukutha Richmond
Kutha paling gedhé Virginia Beach
Area  Ranking ka-35 ing AS
 - Total 42,793 sq mi
(110,862 km²)
 - Jembar 200 miles (320 km)
 - Dawa 430 miles (690 km)
 - % banyu 7.4
 - Garis lintang 36°31'N nganti 39°37'N
 - Garis bujur 75°13'W nganti 83°37'W
Populasi  Rangking ka-12 ing AS
 - Total 7,567,465
 - Kapadhetan 178.8/sq mi 
69.03/km² (ka-14 in the US)
 - Median income  $53,275 (ka-7)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Mount Rogers[1]
5,729 ft  (1,747 m)
 - Mean 950 ft  (290 m)
 - Titik paling cendhèk Atlantic Ocean[1]
0 ft  (0 m)
Mlebu Union  25 Juni, 1788 (ka-10)
Gubernur Tim Kaine (D)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator John Warner (R)
Jim Webb (D)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Eastern: UTC-5/-4
Cekakan VA US-VA
Situs web www.virginia.gov

Virginia iku sawijining nagara bagéyan ing Amérika Sarékat. Kutha krajané ya iku Richmond lan kutha sing paling gedhé ya iku Virginia Beach. Jeneng resmi nagara bagéyan Virginia yaitu Commonwealth of Virginia.

Virginia wewatesan ing sisih lor karo West Virginia, Maryland, lan District of Columbia (sebrang Kali Potomac), ing sisih wétan karo Chesapeake Bay lan Samudra Atlantika, ing sisih kidul karo North Carolina lan Tennessee, lan ing sisih kulon karo Kentucky lan West Virginia.

Virginia dadi nagara bagéyan AS ing taun 1788 sawisé perang révolusi Amérika. Sadurungé dadi nagara bagéyan, Virginia iku koloni saka Britania Raya. Virginia diadegaké taun 1607. Virginia iku nagara bagéyan papan lairé wolu présidhèn Amérika Sarékat.

Sajarah[besut | besut sumber]

Nagara bagéyan Virginia Kulon (West Virginia) biyè bagéyan saka nagara bagéyan Virginia. Nalika pecah Perang sedulur Amérika, Virginia misahaké dhiri saka Amérika Sarékat lan gabung marang Konfedherasi. Tlatah sisih kulon Virginia banjur misahaké dhiri saka Virginia lan gawé nagara anyar sing loyal marang Union. Sawisé rampung perang sadulur, Virginia gabung manèh menyang Amérika Sarékat ing taun 1870.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Dijupuk 2006-11-9.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)